Puistjes rond mond

Last van puistjes rond de mond? Vervelend! Echter kun je er binnen korte tijd van af komen als je er op de juiste manier mee omgaat. Lees snel verder om meer te weten te komen over het ontstaan van puistjes op de mond en hoe je er in korte tijd vanaf komt!

Puistjes rond mond

Hoe ontstaan puistjes rond de mond?

Puistjes op de mond ontstaan in het grote geval op de dezelfde manier waarop puistjes op andere plekken ontstaan. Namelijk door een verstopte of ontstoken porie. Maar wat zorgt er nu voor dat de poriën rond de mond verstopt of ontstoken raken? Dit kan vele redenen hebben. In dit artikel lees je meer over verschillende veelvoorkomende oorzaken van puistjes rond de mond en wat je het beste kunt doen op de puistjes rond de mond te voorkomen..

Mondkapjes en puistjes rond de mond:

puistjes rond mond door dragen mondkapje

Een vrij recente oorzaak van puistjes rond de mond zijn de mondkapjes. De puistjes die hierdoor ontstaan heten ook wel Maskné. In het grote geval ontstaat het doordat het mondkapje rond de mond langs de huid schuurt waardoor de huid zwakker wordt. Hierdoor kunnen aanwezige bacteriën zich makkelijk op de huid nestellen waardoor er sneller infecties ontstaan.

Ook het materiaal van de mondkapjes heeft invloed op het krijgen van maskné. Zo heb je de veelgebruikte plastic wegwerpbare mondkapjes en kapjes van zijde, katoen etc. Mocht je last krijgen van het materiaal van de mondkapjes kun je het beste voor een luchtig mondkapje van katoen gaan. Mocht je duurzame (herbruikbare) mondkapjes gebruiken is het goed het kapje af en toe te wassen. Door adem etc. kunnen er bacteriën op het mondkapje dat puistjes kan veroorzaken.

Puistjes rond de mond in de pubertijd:

Tijdens de pubertijd gebeurt er veel met je hormonen. Doordat er hormoonschommelingen ontstaan gaan de talgklieren die verantwoordelijk zijn voor de productie van talg meer talg aanmaken. Talg is nodig om je huid soepel te houden, het is eigenlijk een sorrt huidsmeer.

Als er teveel talg wordt aangemaakt raken de huidporiën verstopt waardoor bacteriën etc. niet meer weg kunnen. Dit kan leiden tot een ontsteking wat uiteindelijk de puist vormt.

Let op! Puistjes rond de mond in de pubertijd hoeven niet persé door hormoonschommelingen te komen. Er zijn namelijk veel meer oorzaken van puisten rond je mond zoals je hier onder kunt lezen.

Puistjes rond de mond tijdens zwangerschap:

Tijdens een zwangerschap gebeurt er net als in de pubertijd veel met de hormonen. Hierdoor kunnen vooral aan het begin van de zwangerschap puistjes ontstaan.

Vaak trekken deze puistjes vanzelf weg. Ook in de zwangerschap hoeven de hormonen niet perse de oorzaak van puistjes te zijn.

Puistjes rond de mond door voeding:

Bepaalde voeding kan er voor zorgen dat puistjes erger worden of er dat er zelfs nieuwe bij komen. De plekken rond je mond zijn namelijk vrij gevoelig voor puistjes.

Door het eten van veel vet kunnen de poriën verstopt raken waardoor je puistjes kunt krijgen. Ook is teveel vet eten niet bevordelijk voor je darmen. Slecht werkende darmen kunnen daarbij ook nog eens een oorzaak zijn van de puistjes rond de mond.

Puistjes rond de mond door scheren:

Last van irritaties rond de mond door het scheren? Veel mensen kiezen ervoor om zich elke dag voor ze weggaan even te scheren. Uiteraard is hier niets mis mee maar wat nu als je puistjes krijgt door het scheren? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun puistjes en andere huidirritaties krijgen door een vervuild scheermesje of een het gebruik van een scheerschuim waar je huid slecht op reageert.

Probeer er op te letten dat het scheermesje dat je gebruikt schoon is en ver-vers regelmatig je mesje. Probeer ook eens een ander mesje om te kijken welk scheermesje het beste bij je huid past!

Mocht je merken dat het niet je mesje maar je scheerschuim is probeer dan eens verzachtende scheerschuim om te kijken of dit effect op de huid heeft.

Huidverzorgingsproducten en acne rond de mond:

Veel mensen gebruiken verschillende verzorgingsproducten rond de mond. Natuurlijk zijn er producten die de gesteldheid van de huid stimuleren maar ook zijn er verschillende producten die veel gebruikt worden die voor puistjes kunnen zorgen! Lippenbalsem is er daar één van. Lippenbalsem kan namelijk de poriën rond de mond doen verstoppen waardoor je puistjes kunt krijgen.

Ook verschillende soorten make-up kunnen de reden zijn dat je puistjes erger worden. Zo zijn er soorten make-up die de huid uitdrogen waardoor je vatbaarder bent voor puistjes. Geen make-up is het beste voor de huid maar mocht je het dagelijks toch willen gebruiken is het verstandig eens te testen welke make-up het beste bij jou huid past.

Tips om puistjes rond de mond te behandelen:

In dit artikel hebben we enkele oorzaken van puistjes rond de mond doorgenomen. Hieronder lees je samengevat enkele tips die je zelf kunt toepassen:

Tip 1: Draag je veel een mondkapje en merk je dat je last van puistjes er van krijgt? Probeer eens een losser zittend mondkapje of een mondkapje van ander materiaal en kijk of het effect heeft.

Tip 2: Reinig de huid rond de mond dagelijks en gebruik hiervoor verzorgingsmiddelen die het best bij jou huid passen. Bij een gevoelige huid is het verstandig scrub te laten staan omdat dit je huid open kan halen waardoor je meer kans op infecties zoals puistjes krijgt. Probeer er ook op te letten dat er na het eten geen voedingsrestjes in de mondhoeken blijven zitten.

Tip 3: Ga aan de slag met onze methode!

De beste manier om snel en blijvend van puistjes af te komen…

Je ziet dat puistjes rond de mond veel oorzaken kan hebben. Om snel en blijvend van de puistjes rond de mond af te komen kun je het beste de kernoorzaak van de puistjes aanpakken.

Dit is de enige manier om snel en blijvend van de puistjes rond de mond af te komen. Het is echter niet eenvoudig om de kernoorzaak van je puistjes te vinden aangezien als je niet weet waar je op moet letten. Ons zeer succesvolle E-book is hiervoor de perfecte oplossing! het helpt je namelijk met het aanpakken van de kernoorzaak van je puistjes. Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *