Puistjes op voorhoofd? Dit is wat je moet doen!

Last van puistjes op het voorhoofd? De puistjes op de hoofdhuid kunnen pijnlijk zijn dus wil je er natuurlijk zo snel mogelijk en blijvend vanaf komen! Dit is alleen mogelijk door de juiste behandelingen tegen de puistjes uit te oefenen. In dit artikel lees je alles over het ontstaan van de puistjes op het voorhoofd en wat je er het beste tegen kunt doen. Lees dus snel verder!

Puistjes op voorhoofd

Bevat:

  • Hoe ontstaan puistjes
  • Hoe ontstaan puistjes op het voorhoofd
  • Tips tegen puistjes op het voorhoofd
  • Hoe je snel en blijvend van de puistjes op het voorhoofd af komt…

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Hieronder lees je meer over enkele veelvoorkomende oorzaken van puistjes op het voorhoofd.

Wat zijn puistjes eigenlijk?

Puistjes zijn blaasjes gevuld met pus, bacteriën en/of bloed. Puistjes ontstaan door een ontstoken porie die zich vlak onder de huid bevinden. De poriën kunnen verstopt raken door een overschot aan talg. Talg is een soort huidsmeer dat de huid soepel en elastisch houdt. Je hebt het dus nodig om een mooie huid te hebben.

Toch kan een overschot van het huidsmeer tot puistjes leiden. Een overschot ontstaat doordat de talgklieren die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van het huidsmeer teveel aanmaken.

Puistjes kun je dus eigenlijk alleen tegengaan als je weet wat er voor zorgt dat de talgklieren teveel talg aanmaken. Aangezien er enorm veel oorzaken op te noemen zijn waardoor de talgklieren gestimuleerd worden meer aan te maken van meer talg is het lastig om hier zonder helder stappenplan achter te komen.

Ook de kernoorzaak van de puistjes aanpakken zodat je er snel en blijvend vanaf komt zonder dat je steeds dure behandelingen moet ondergaan die op lange termijn vrijwel geen resultaat bieden?

Nu je meer hebt gelezen over het ontstaan van puistes is het tijd het ontstaan van puistjes op het voorhoofd door te nemen:

Hoe ontstaan puistjes op het voorhoofd?

Puistjes op het voorhoofd door verzorgingsmiddelen of contact met voorwerp:

Haarproducten als gel of wax kunnen gemakkelijk op het voorhoofd terechtkomen. Dit kan leiden tot irrities van de huid als je huid een allergische reactie geeft op deze middelen.

Ook het dragen van een pet of muts kan er voor zorgen dat de huid beschadigd of geïrriteerd raakt. Mocht je merken dat je hier last van hebt raden wij je om een ander materiaal van een pet of muts te proberen.

Puistjes op voorhoofd door stress:

Ook gevoels als stress en vermoeidheid kunnen er voor zorgen dat er puistjes of andere vormen van acne op de huid kunnen voorkomen. Dit komt omdat er bij gevoelens als stress meer van bepaalde hormonen wordt aangemaakt dan gebruikelijk is. Hierdoor kunnen er hormoonschommelingen ontstaan waardoor de talgklieren gestimuleerd worden meer talg aan te maken. Hierdoor ontstaat een overschot waardoor de poriën verstopt raken. Doordat de bacteriën die erbij komen zich ophopen ontstaat er een kleine ontsteking dat uiteindelijk een puistje vormt.

Puistjes op voorhoofd door uitknijpen puistjes:

Het klinkt misschien een beetje bijzonder maar het is eigenlijk vrij eenvoudig te verklaren. Als je een puistje hebt probeer je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk uit te knijpen. Echter kan dit er voor zorgen dat er meerdere puistjes op het zullen ontstaan en dat de puistjes op het voorhoofd langer aan zullen houden.

Bij het uitknijpen van puistjes kom er namelijk pus vrij dat op de huid rond het uitgeknepen puistje kan komen. Dit kan leiden tot nieuwe puistjes waardoor je weer terug bij af bent. Mocht je het puistje toch willen uitknijpen raden we je aan dit niet met je vingers te doen aangezien daar veel bacteriën aan kunnen zitten waardoor de ontsteking alleen maar erger kan worden.

Puistjes op voorhoofd door voeding:

Ook het eten van bepaalde voeding kan leiden tot puistjes. Dit komt doordat bepaalde voeding ervoor kan zorgen dat er meer van een bepaald hormoon kan worden aangemaakt.

Voorbeeld ter verduidelijking:

Als je veel sport heb je genoeg eiwitten nodig. Je kunt je dieet aanvullen met eiwitshakes omdat deze veel eiwitten bevatten, eiwitten zorgt dat er meer van het IGF-1 hormoon wordt aangemaakt. Dit leidt ertoe dat de hormoonhuishouding van slag kan raken waardoor je last kunt krijgen van hormoonschommelingen. Hierdoor worden de talgklieren gestimuleert meer talg aan te maken waardoor je puistjes kunt krijgen

Ook bij het nemen van veel suiker of te vet eten kun je puistjes op het voorhoofd krijgen. Te weten komen wat je tegen puistjes door voeding kunt doen? Ga aan slag met onze methode en pak de kernoorzaak van de puistjes op het voorhoofd aan!

Tips tegen puistjes op het voorhoofd:

Reinig de huid regelmatig:

Het is goed om het voorhoofd en de rest van gezicht schoon te houden. Zo voorkom je dat er te veel bacteriën op de hoofdhuid achterblijven die puistjes of andere irritaties kunnen veroorzaken.

Teveel wassen is echter ook niet goed. Door het teveel wassen van het voorhoofd kan de huid beschadigd raken waardoor de huid vatbaarder wordt voor puistjes. Let er ook op dat je bij het wasssen zeep gebruikt die bij jou huidtype past.

Pas op met scrubben:

Scrubben kan dode huidresten verwijderen echter kan het er ook voor zorgen dat het bovenste huidlaagde kapot gaat of beschadigd raakt. Hierdoor kan het zijn dat je juist meer last van puistjes kunt krijgen.

Maak de huid en haar goed droog:

Nadat de huid nat is geweest bijvoorbeeld na het douchen is het goed om de huid droog te maken. Zo voorkom je dat de huid op het voorhoofd kan gaan irriteren door het achtergebleven vocht.

Mocht je merken dat het voorhoofd pijn gaat doen naarmate je er met een handdoek over heen gaat kun je eens proberen de huid droog te deppen. Zo voorkom je mogelijke beschadiging van de huid.

Hoe jij snel en blijvend van de puistjes op het voorhoofd af gaat komen…

Al van alles geprobeerd maar niets helpt? Misschien maak je wel steeds dezelfde fout bij het bestrijden van acne waardoor je puistjes op het voorhoofd alleen maar erger worden of dat ze blijven terugkomen.

Om jou te helpen hebben we een gratis E-book samengesteld met de 10 meest gemaakt fouten bij het bestrijden van acne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *