Puistjes op hoofdhuid? Lees hier hoe je er vanaf komt!

Last van puistjes op de hoofdhuid? De hoofdhuid is een minder voorkomende plek voor puistjes, toch kun je er erg net als alle puistjes veel last van hebben. Gelukkig kun je er met de juiste behandelingen snel en blijvend vanaf komen! Beniewd hoe? Lees snel verder….

Puistjes op hoofdhuid

Bevat:

  • Hoe ontstaan puistjes op de hoofdhuid?
  • Hoe je van de puistjes op de hoofdhuid af komt…

Hoe ontstaan puistjes op de hoofdhuid?

Puistjes op de hoofdhuid komen voor op de haargrens en op de achterkant van het hoofd. Over het algemeen komen de puistjes op de hoofdhuid minder vaak voor dan puistjes op de wang of kin. Toch kun je er veel last van ervaren aangezien het pijnlijk kan zijn om puistjes op de hoofdhuid te hebben.

Wat zijn puistjes eigenlijk?

Voordat we verschillende oorzaken van de puistjes op de hoofdhuid op behandelen is het handig eerst te weten wat puistjes eigenlijk zijn. Puistjes zijn met een soort met pus gevulde blaasjes die zich op of onder de huid bevinden. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen.

Puistjes ontstaan doordat er teveel talg wordt aangemaakt door de talgklieren. Talg is een soort huidvet dat de huid soepel houdt, je hebt het dus nodig om een gezonde huid te hebben. Echter is het zo dat als er teveel talg wordt aangemaakt dat de poriën verstopt raken en de bacteriën die zich in de huid bevinden niet meer weg kunnen via de poriën. Doordat de bacteriën zich ophopen ontstaat er een blaasje op of onder de huid waar talg, bloed en bacteriën in kunnen zitten.

Waardoor wordt er teveel talg aangemaakt?

Hetgene dat de talgklieren stimuleert om meer talg aan te maken kan per persoon variëren. Ook de plaats waar de puistjes zich bevinden kan iets zeggen over de oorzaak ervan. Hieronder lees je meer over enkele veelvoorkomende oorzaken van puistjes op de hoofdhuid:

Beniewd naar de meest gemaakt tips bij het bestrijden van puistjes zodat je snel en blijvend van je puistjes af kunt komen zonder ze onbewust te verergeren? klik op de link hieronder en download het gratis E-book!

Oorzaken van puistjes op de hoofdhuid:

Puistjes op de hoofdhuid door verkeerde verzorging:

Goede huidverzorging zorgt ervoor dat de huid schoonblijft en het kan bacteriën die zich op de huid bevinden doden. Het reinigen van de huid is dan ook belangrijk als je puistjes wilt voorkomen. Echter is het zo dat verzorgingsproducten die niet passend zijn bij jou huidtype puistjes erger kunnen maken of dat ze er zelfs door kunnen ontstaan. Let er dus goed op dat je de juiste shampoo en zeep gebruikt als je merkt dat je puistjes van bepaalde shampoos of andere reinigings producten krijgt.

Ook gel, waxx en haarlak kunnen een oorzaak van irritaties op de hoofdhuid vormen. Ze kunnen namelijk stoffen bevatten waar de huid een allergische reactie op kan geven waardoor er puistjes of andere vormen van acne kunnen ontstaan. Verstandig is om te proberen welke haarproducten er het beste bij je passen.

Puistjes op de hoofdhuid door verkeerde voeding:

Ook voeding kan er voor zorgen dat de puistjes op de hoofdhuid toenemen. Bepaalde voeding kan zorgen dat er meer van een bepaald hormoon wordt aangemaakt waardoor er hormoonschommelingen kunnen ontstaan. Deze hormoonschommelingen kunnen er voor zorgen dat de talgklieren gestimuleerd worden om meer talg aan te maken dan dat nodig is.

Hierdoor kan een overschot ontstaan waardoor de poriën verstopt kunnen raken. Dit leidt samen met overige bacteriën die niet door de poriën de huid uitkunnen tot een kleine ontsteking die zich uiteindelijk tot een puist vormt.

Onze methode waar je verder dit blog meer over kunt lezen helpt je bij het kiezen van de juiste voeding en eetgewoontes.

Puistjes op hoofdhuid door direct contact met voorwerp:

Rijd je vaak scooter en draag je getrouw je helm bij het rijden? Helaas is het zo dat dit een van de oorzaken van puistjes op de hoofdhuid kan zijn. Vaak is de oorzaak dan een te strakke helm. Het dragen van een iets lossere helm kan helpen als je merkt dat je puistjes of andere vormen van acne op de huid hierdoor krijgt. Ook een ander materiaal van de binnenkant van de helm zou een oplossing kunnen zijn.

Hetzelfde geld voor mutsen of andere hoofdhuid bedekkers. Ook hierbij zou het nemen van een ander materiaal de oplossing kunnen zijn.

Puistjes op de hoofdhuid door scheren:

Scheren is een vaak onbewuste maar veel voorkomende oorzaak van puistjes. Doordat je bij het scheren het bovenste laagje van de huid kan beschadigen is de huid vatbaarder voor het krijgen van puistjes.

Ook een vervuild of oud scheermesje kan de reden zijn van puistjes op de hoofdhuid. Doordat er vaak bacteriën te vinden zijn op deze mesjes kan de huid sneller geïrriteerd raken dan bij het gebruik van een schoon mesje.

Het is dus verstandig om geregeld het scheermesje te verwisselen en deze goed te reinigen na het gebruik ervan.

Puistjes op hoofdhuid door niet drogen van de huid:

Na inspanning is het verstandig te douchen. Zweet kan de huid namelijk doen irriteren en het is belangrijk de huid geregeld schoon te houden. Belangrijk daarbij is wel dat de huid na een douche goed wordt afgedroogt. Nat haar kan namelijk voor zorgen dat de huid zwakker wordt en dus vatbaarder voor puistjes wordt. Merk je dat de huid zwakker wordt door het afdrogen? Probeer dan de huid droog te föhnen of de huid droog te deppen met een zachte handdoek.

Hoe je snel en blijvend van de puistjes op de hoofdhuid af kunt komen:

Al van alles geprobeerd maar niets werkt? Dan is het tijd om met onze zeer succesvolle methode aan de slag te gaan. de methode heeft al duizenden klanten geholpen om snel en blijvend van hun puistjes af te komen.

Dit niet door het aanschaffen van dure zalfjes en zware medicijnen die vaak op lange termijn niet eens blijken werken.

Hoe dan wel?

Wij helpen je de kernoorzaak van je puistjes te vinden. Dit is namelijk de enige manier van snel en blijvend van je puistjes af te komen. Meer te weten komen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *