Puistjes op de wang? Dit is de oplossing!

puistjes op wang

Last van puistjes op de wang? In dit artikel gaan we alles uitleggen rondom het ontstaan van puistjes op de wang en hoe je er snel en blijvend van af kunt komen. Lees dus snel verder!

Bevat:

  • Verschillende oorzaken van puistjes op de wang.
  • Tips tegen puistjes op de wang:
  • Hoe je snel en blijvend van de puistjes op de wang afkomt:

Hoe onstaan puistjes op de wang?

Puistjes onstaan op veel verschillende manieren en op verschillende plekken. Het kan per plek verschillen wat de oorzaak is van de plaatselijke puistjes. Ondanks dat er erg veel oorzaken van puistjes zijn, zijn er wel enkele oorzaken van puistjes op de wang die het meeste voorkomen. Hieronder lees je enkele veelvoorkomende oorzaken:

Puistjes op de wang door dragen mondkapje:

Een vrij recente oorzaak van puistjes op de wang is De oorzaak van Masnké is zoals de naam het al zegt het dragen van een mondmasker. De puistjes ontstaan door wrijving van het mondkapje op de huid of door een allergische reactie van de huid op het materiaal waarvan het mondkapje gemaakt is.

Doordat het mondkapje zich vaak een langere tijd strak op de huid bevind schuurt het mondkapje steeds een klein beetje langs de huid. Doordat de huid een beetje vochtig wordt doordat je ademt onder het mondkapje gaat de huid sneller irriteren waardoor je gevoeliger bent voor puistjes.

Ook het materiaal waarvan het masker is gemaakt kan invloed hebben op de gesteldheid van de huid. Mocht je merken dat je huid niet goed reageert op het materiaal waarvan het mondmasker is gemaakt is het raadzaam een ander materiaal te proberen

Puistjes op de wang door voeding:

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat voeding invloed op puistjes kan hebben. Zo ook bij de puistjes op de wang. Aangezien sommige voedingsmiddelen de hormoonhuishouding kunnen beïnvloeden is er een mogelijkheid dat voeding een oorzaak vormt of een verergende factor is van de puistjes op de wang.

Door bepaalde voeding te vermijden zou je dus minder last kunnen krijgen van puistjes. Beniewd naar hoe dit in zijn werk gaat en welke voedingsmiddelen tot puistjes kunnen leiden? Klik dan op de link die je onder in dit bericht kunt vinden om meer te weten te komen over het aanpakken van de kernoorzaken van puistjes

Puistjes op de wang door verkeerde huizverzorging:

Door verkeerde reinigingsmiddelen te gebruiken waarop je huid een allergische reactie geeft kunnen er puistjes onstaan. Het is dus niet verstandig om bij het zien van een puistje er allerlij middelen op te smeren of heel veel van een bepaald middel. Dit kan de huid uitdrogen of te vet maken waardoor de talgklieren sneller ontstoken kunnen raken. Probeer in plaats daarvan een dagcrème te gebruiken om je huid te onderhouden die afgesteld is op jou huidtype.

Scrubben en puistjes op de wang:

Door het scrubben van de huid maak je de bovenste huidlaag dunner en activeer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. De onstekingen die niet altijd zichtbaar zijn maak je door het scrubben zichtbaar en open waardoor je last kunt krijgen van puistjes. Ook kan scrubben bijdagen aan verpreiding van puistjes over de rest van de huid.

Het is echter wel belangrijk de huid dagelijks te reinigen. Gebruik hiervoor de voor jou geschikte reinigingsmiddelen en probeer scrub met zandkorrels te vermijden bij een zwakke huid.

Stress en puistjes op de wang:

Hormonen hebben een grote invloed op de huid. Ook gevoelens als stress en spanning kunnen grote invloed op de huid hebben. Dit komt doordat je lichaam bij stress het stresshormoon stimuleert meer van het hormoon aan te maken waardoor er hormoonschommelingen plaats vinden. Hierdoor worden de talgklieren gestimuleerd meer talg aan te maken waardoor een een overschot van het huidsmeer ontstaat. Hierdoor kunnen er puistjes ontstaan.

Roken en de huid op de wang:

Dat roken je gezondheid kan beïnvloeden weten we nu wel. Wat veel mensen echter niet weten is dat roken ook de gezondheid van de huid kan beïnvloeden. Roken zou hoofdzakelijk voor rimpels zorgen. Ook zouden verschillende stoffen in tabac tot exceem kunnen leiden.

Tips om van de puistjes op de wang af te komen:

Tip 1:

Reinig de huid dagelijks met middelen die bij jou huiddtype passen. Vermijdt scrub en te grote hoeveelheden verzorgingsmiddelen. Zo voorkom je uitdroging of het te vet worden van de huid

Tip 2:

Draag een luchtig mondkapje met genoeg ventilatie om vocht achter het mondkapje te voorkomen. Gebruik ander materiaal als dat de boosdoener is. Vaak is luchtig katoen een goed materiaal als het om contact met huid gaat.

Tip 3:

Houdt de huid schoon om bacteriën buiten te houden. Doe dit met water en zeep en gebruik een zachte washand of doek. Probeer bij een gevoelige huid de huid droog te deppen in plaats van hard te wrijven over de huid.

Tip 4:

Was je kussen regelmatig. Een nacht op een vervuild kussen kan leiden tot puistjes en omdat je er de hele nacht op ligt. Probeer dus om binnen een bepaalde tijd je beddegoed te wassen.

Tip 5:

Wissel regelmatig van scheermesje bij het scheren. Aan een roestig of oud scheemesje kunnen veel bacteriën zitten. Dit kan bij openhalen van de huid tot ontstekingen van de haarzakjes leiden waardoor er puistjes kunnen ontstaan.

De beste tip om snel en blijvend van de puistjes op de wang af te komen:

Al van alles geprobeerd maar niets werkt? Dan is het tijd om met onze zeer succesvolle methode aan de slag te gaan die al duizenden mensen snel en blijvend van puistjes verlost heeft.

Wat houdt onze methode in?

In ons zelfsamengestelde E-book vind je een nauwkeurig stappenplan om achter de kernoorzaak van je puistjes te komen en deze aan te pakken. Dit is namelijk de enige manier om snel en blijvend van je puistjes af te komen.

Wat onderscheidt onze methode?

Onze methode is zoals je hebt gelezen gericht op het aanpakken van de kernoorzaak van acne en niet op allerlij kostbare middelen die vaak geen blijvende werking hebben.

Klik hieronder om met onze methode aan de slag te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *