Puistjes op buik

puistjes op buik

Puisten kunnen overal voorkomen, dus ook op de buik. De buik is een minder voorkomende plek dan op het gezicht omdat er minder talgklieren op de buik aanwezig zijn. Puistjes op de buik zijn over het algemeen makkelijker te bestrijden dan puisten op het gezicht. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je de puisten op de buik het beste kunt bestrijden.

Hoe ontstaan puistjes op de buik?

Voor we je meer vertellen over hoe je acne op de buik het beste kunt bestrijden gaan we je eerst meer vertellen over hoe de puisten op je buik eigenlijk ontstaan:

Puisten op de buik ontstaan wat anders dan de puisten die op onder andere je gezicht en rug. Doordat er op de buik veel minder talgklieren dan op bijvoorbeeld het gezicht en rug zijn is de oorzaak ook anders. Puisten op de veelvoorkomende plekken onstaan namelijk vaak op deze manier:

Puisten, de meest voorkomende huidklacht ontstaat hoofdzakelijk op het gezicht en de rug. Waarom precies daar? Op die plaatsen zijn de meeste talgklieren te vinden. Puisten ontstaan namenlijk door een te grote dosering talg die het het lichaam aanmaakt. Doordat er teveel talg wordt aangemaakt kan de talg moeilijk uit de poriën weg en gaan de poriën onsteken en ontstaan er puisten en andere plekjes. De hormonen die onder andere in je jonge jaren veel worden aangemaakt zijn vaak verantwoordelijk voor de productie van talg. Er zijn echter talloze redenen waardoor een je een overschot aan talg kunt krijgen. Lees verder op de site om meer te weten te komen!

Mogelijke oorzaken van puisten op de buik:

  • Een te hoog bloedsuikerspiegel kan een oorzaak vormen voor puisten op je buik. Een te hoog bloedsuikerspiegel kan ontstaan door een te hoge inname van suikers.
  • Puisten op de buik kunnen ontstaan door te strakke kleren. Met name sportkleren die vaak nauw om het lichaam sluiten.
  • Zweet kan ook een oorzaak vormen. Doordat je huid nat wordt door de zweet en je door een T-shirt om een voorbeeld te noemen wrijving krijgt, kan de huid gaan irriteren en tot puisten en andere plekken leiden.
  • Puisten door ingegroeide haren onstaan vaak door het scheren. Let erop dat je regelmatig je scheermesje vervangt.

Hormonale puisten op buik:

Hormonen hebben een grote invloed op de huid. Vooral in de pubertijd en tijdens zwangerschap periodes vinden er veel hormoonschommelingen plaats. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat:

In de pubertijd wordt er veel testosteron en oestrogeen aangemaakt. Testosteron zorgt ervoor dat er veel talg wordt aangemaakt. Talg is een soort huidsmeer dat de huid soepel houdt. Als er veel testosteron aangemaakt wordt, wordt er ook veel talg aangemaakt. Als de talgklieren meer talg aanmaken dan nodig is raken de poriën in de buik verstopt en ontstaan er puisten.

Oestrogeen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. In de loop van de jaren maak je steeds minder oestrogeen aan waardoor de huid op je buik minder elastisch wordt en er meer kans op puisten is.

In de periode van een zwangerschap gebeurt er veel met de hormonen. Daardoor gaan de talgklieren meer talg aanmaken en heb je sneller kans op puisten en acne.

Weet waar je mee te maken hebt:

Een pukkeltje hoeft niet altijd een puist te zijn. Een muggebult om een voorbeeld te noemen kan lijken op een puist maar trekt na enkele dagen vanzelf en hoe je uiteraard niet als een puist te behandelen. Kijk daarom eerst naar met wat je te maken hebt voor je het gaat behandelen. Mocht je een pukkeltje of puist hebben die lang aanhoudt en zeer blijft doen is het goed er een huidarts te naar laten kijken.

Hoe behandel ik de puistjes op mijn buik?

De puistjes op de buik zijn (bij goede behandelingen) goed te bestrijden. Hieronder lees je enkele tips die je kunnen helpen bij het behandelen van de puistjes op de buik. Mochten deze tips niet helpen adviseer ik je met onze methode aan de slag te gaan. In onze methode helpen we je namelijk met het aanpakken van de kernoorzaak van je acne waardoor je snel en blijvend van je acne af kunt komen!

Anti-bacteriële zeep tegen puisten

Het gebruiken van anti-bacteriële zeep kan een goed middel zijn om de puisten te bestrijden. Het doodt de bacteriën op je huid en het houdt de huid schoon. Dit zorgt ervoor dat de puisten niet door vuil gevoed kunnen worden en dus minder snel heviger kunnen worden.

Overige tips bij puisten op de buik:

  1. Let op welke wasmiddel je gebruikt. Het is namelijk bekend dat sommige wasverzachters acne kunnen veroorzaken. Probeer dus te testen welk wasmiddel het meest geschikt is voor je huid.
  2. Reinig je buik dagelijks en gebruik daarbij water en zeep (geurvrij). Kijk ook hierbij naar welke zeep je gebruikt. Je huid kan een allergische reactie geven op bepaalde soorten zeep wat acne kan veroorzaken.
  3. Let goed op je voeding. Handig is dat te doen (niet vereist) door middel van een voedingschema. Je doet er ook goed aan een huiddverzorgingspartoon bij te houden.
  4. Last van een puist? knijp hem niet uit! Dit kan zorgen voor een verergering van de puisten en je kunt er blijvende oneffenheden in de huid aan over houden.
  5. Gebruik een olievrije zonnebrandcrème wanneer je met je buik in de zon gaat. Het lijkt aantrekkelijk je puistjes te camoufleren met een bruine huid. Echter zal je huid juist meer talg aanmaken door de crème en zon.

De beste methode voor het voorkomen van puisten!

Je begrijpt nu dat er veel oorzaken voor puistjes op de buik zijn. Het is lastig om de oorzaak van je puistjes te vinden als je niet weet waar je moet beginnen.

Hier hebben wij een hulpmiddel voor; ons E-book. In het E-book staan allerlij tips zodat je de kernoorzaak van je puisten makkelijker kunt vinden en aan kunt pakken. Hierdooor kun je binnen korte tijd blijvend van je puisten afkomen!

Al duizenden mensen hebben profijt bij het het E-book gehad. Wordt jij de volgende?

Let op! deze methode is vele malen sneller, effectiever en veiliger dan andere methodes. Stop met teveel geld uitgeven aan medicijnen en zalfjes die lang niet altijd effectief blijken te zijn en start met onze methode!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *