Last van puistjes in de hals? In dit artikel gaan we je alles uitleggen over het ontstaan van puistjes in de hals en hoe je er snel en blijvend vanaf kunt komen. Lees dus snel verder!

Bevat:
- Hoe ontstaan puistjes?
- Verschillende oorzaken van puistjes in de hals:
- Tips tegen puistjes in de hals:
- Hoe je snel en blijvend van de puistjes in de hals afkomt!
Hoe ontstaan puistjes?
Hoe ontstaan puistjes?
Puistjes in de hals ontstaan doorgaan op dezelfde manier als puistjes op andere lichaamsdelen. Namelijk door een ontstoken talgkliertje die zich overal op het lichaam bevinden. De plekken waar talgklieren met meest voorkomen zijn het gezicht, de rug en de nek/hals.
De talgkliertjes raken ontstoken doordat het talgkliertje verstopt raakt. de talgkliertjes raken verstopt door een overschot aan talg dat zich mengt met bacteriën en ander vuil. Het ontstoken talgkliertje leid tot een bultje op de huid gevuld met pus en/of bloed.
Wat is de oorzaak van een te grote hoeveelheid talg?
Er zijn verschilende oorzaken die kunnen leiden tot het stimuleren van de talgklieren om meer talg aan te maken. Hieronder lees je enkele veelvoorkomende oorzaken ervan:
Beniewd naar de meest voorkomende fouten die worden gemaakt bij het bestrijden van puistjes? Download het gratis E-book om te zien wat jij kunt doen om snel en blijvend van je puistjes af te komen!
Oorzaken van puistjes in de hals:
Nek of hals?
De hals is het lichaamsdeel dat zich aan de borstzijde van het lichaam bevindt, de nek (deze worden snel verward) bevindt zich aan de rugzijde van het lichaam.
Meer weten over puisten in de nek?
Puistjes in de hals door voeding:
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er daadwerkelijk een verband tussen voeding en acne kan zijn. Dit kan doordat bepaalde voeding hormoonschommelingen veroorzaakt waardoor je talgklieren gestimuleerd kunnen worden om meer talg aan te maken. Hierdoor kunnen, zoals je net gelezen hebt gelezen, de talgklieren verstopt raken dat tot puistjes kan leiden.
Het is voor elke persoon verschillend welke voeding invloed heeft op hormonen en hoeveel invloed het heeft.
Puistjes in de hals door kleding:
Draag je vaak een sjaal of kleding met een col? Door wrijving op de huid kan het bovenste huidlaagje geïrriteerd raken waardoor je vatbaarder bent om van de bacteriën die zich op de sjaal of col bevinden puistjes te krijgen. Ook de bacteriën die zich op de kledingstukken bevinden kunnen leiden tot irritaties op de huid in de hals.
Zweet en puistjes in de hals:
Ook zweet kan leiden tot puistjes. Ondanks dat door middel van zweet de poriën opengaan waardoor talg en huidresten naar buiten kunnen, kan zweet dat zich te lang op de huid bevindt leiden tot puistjes. Dit komt doordat het zweet dat zich te lang op de huid bevindt de poriën kan verstoppen waardoor deze ontstoken raken. Ook kan zweet ervoor zorgen dat de wrijving tussen kleding en de huid erger wordt omdat de huid vochtig is.
Puistjes in hals door stress:
Ondanks dat je er soms niet eens veel van merkt kan het zijn dat je dagelijks veel stress ervaart. Het klinkt een beetje onwaarschijnlijk dat er een verband tussen stress en puistjes is, echter is het vrij eenvoudig te verklaren:
Stress kan er voor zorgen dat bepaalde hormonen meer aangemaakt worden dan normaal. Hierdoor kunnen hormoonschommelingen ontstaan. Door deze hormoonschommelingen kunnen de talgklieren geïrriteerd raken waardoor je puistjes kunt krijgen.
Puistjes in hals bij slaaptekort:
Ook kan stress zorgen voor slaaptekort. Door slaaptekort wordt er te weinig van ‘het natuurlijke slaapmiddel’ melatonine aangemaakt. Hierdoor stijgt de insulinespiegel waardoor de talgklieren meer talg gaan aanmaken waardoor je last van puistjes kunt krijgen. Bovendien kan de huid zich bij een goede nachtrust beter herstellen dan bij een korte nacht.
Tips tegen puistjes in de hals:
1: Spoel je huid af na het sporten. Op deze manier kun je verstopping van de talgklieren door zweet tegengaan en houd je de huid schoon. Gebruik hiervoor een hydraterende douchegel om de huid schoon te houden en bacteriën te doden.
2: Maak de huid droog. Op deze manier voorkom je dat de vochtige huid gaat irriteren en dat er wrijving met vochtige huid ontstaat. Probeer bij een zwakke huid de huid droog te deppen in plaats van de huid droog te wrijven met een ruwe handdoek
3: Ververs regelmatig je beddengoed. Voor de buikslapers die met de hals op het kussen liggen is het goed om deze regelmatig te wassen of te verversen. Hierdoor voorkom je dat de bacteriën zich opstapelen waardoor je huid een schone ondergrond heeft.
4: Was je sjaal of kledingstuk met regelmaat. Draag je vaak een sjaal? Probeer deze af en toe mee te wassen om de hoeveelheid bacteriën die door adem op de sjaal komen te reduceren. Ook is het verstandig niet meer dan enkele dagen met dezelfde coltrui of een ander kledingstuk met een kraag te doen en deze met regelmaat te wassen.
5: Let op welke verzorgingsproducten je gebruikt. Dagelijkse verzorgingsproducten kunnen een negatieve invloed op de huid hebben als ze niet bij jou huidtype passen. Wij raden je aan verschillende verzorgingsproducten te testen en te letten welke invloed het op je huid hebt.
6: Houdt de huid soepel. Last van de huid bij koud weer? Probeer dan de huid in de hals regelmatig in te vetten. Op deze manier kun je voorkomen dat de huid uitdroogt en schraal wordt waardoor de huid zwakker zou kunnen worden
Snel en blijvend van de puistjes in de hals af?
Van alles geprobeerd maar niets heeft daadwerkelijk effect op de huid? Dan is het tijd om te kernoorzaak van je puistjes te vinden en aan te pakken. Dit is namelijk de enige manier om snel en blijvend van je puistjes af te komen…
Hoe werkt onze methode?
Onze methode is in tegenstelling tot veel andere methodes gericht op het aanpakken van de kernoorzaak van de puistjes. Hierdoor kun je er voor zorgen dat de puistjes snel weg zullen gaan en niet snel terug zullen komen. Dit leggen we je stap voor stap uit in onze zeer succesvolle E-book.