Puistjes in de nek? Dit is wat je moet doen!

puistjes in nek

Last van puistjes in de nek? Puistjes kunnen overal voorkomen. De nek is samen met onder andere de rug en het gezicht een van de meest voorkomende plekken van puisten. Echter kun je er met de juiste behandel methodes binnen een korte tijd vanaf zijn! Meer te weten komen over het bestrijden van puistjes in de nek? In dit artikel lees je het allemaal, lees dus snel verder!

Bevat:

  • Hoe ontstaan de puistjes in de nek?
  • Tips om puistjes in de nek te behandelen.
  • De beste manier om snel en blijvend van de puistjes in de nek af te komen…

Hoe ontstaan puistjes in de nek?

De hoofdoorzaak van puistjes in de nek zijn ontstoken huidporiën. De poriën raken ontstoken door een overschot aan talg dat wordt aangemaakt door de talgklieren. Talg is een soort huidsmeer dat nodig is om de huid soepel te houden echter kan overproductie van het huidsmeer tot puistjes leiden. Hieronder lees je meer over enkele veelvoorkomende oorzaken van een talgoverschot in de nek.

Puistjes in nek door kleding

Acne kent vele oorzaken. Zo kan ook het dragen van kleding met kragen zoals overhemden en polo’s voor puistjes in de nek zorgen. Het dragen hiervan kan namelijk voor wrijving in de nek zorgen, hierdoor kan de huid in de nek geïriteerd raken waardoor je gevoeliger bent voor puistjes. Dit wordt versterkt door het feit dat als je zweet je veel zweet via de nek uitstoot en een vochtige huid vatbaarder is voor irritaties. Deze oorzaak komt het meest voor bij te strakzittende kleding.

Puistjes in nek door voeding

Een veelbesproken onderwerp is de mogelijkheid dat voeding kan worden gezien als oorzaak van puisten. Het komt vaak voor dat het voedingsmiddel zelf niet persé de oorzaak van de puistjes is maar dat een stof in het voedingsmiddel de boosdoender is. Het kan goed zijn dat je puistjes krijgt door voedingsmiddelen als noten of vlees. In beide gevallen is de oorzaak van puistjes over het algemeen niet het voedsel zelf maar de eiwitten die de voedingsmiddelen bevatten. Hieronder lees je enkele veelvoorkomende stoffen uit voedingsmiddelen die voor puistjes kunnen zorgen.

IGF-1 en puistjes in de nek

Een mens krijgt dagelijk een hoop eiwitten binnen. De stof is onder andere essentieel als het gaat om groei en herstel van de spieren. Echter is het zo dat eiwitten in sommige gevallen de onbewuste oorzaak van puistjes kunnen zijn. Dit komt doordat eiwitten de productie van het groeihormoon IGF-1 stimuleren. Door deze hormoonschommeling gaan de talgklieren meer talg aanmaken en heb je kans op een overschot talg in de poriën in de nek. Hierdoor kun je last van puistjes gaan krijgen.

Huidverzorging en puistjes in de nek

Een goede huidverzorging kan bijdragen aan het bestrijden van puistjes. Doordat je je huid schoon houdt hebben bacteriën minder kans op zich te nestellen waardoor de huid minder puistjes gevoelig is. Ook een goede haarverzorging draagt bij aan het bestrijden van de puistjes in de nek, het is namelijk dat als je haar nat is het water en zweet naar beneden de nek inloopt. Hierdoor wordt de nek als het ware een verzamelplaats voor vocht en bacteriën.

Tip: Reinig de huid dagelijks om bacteriën en onstekingen te bepereken. Probeer ook je haar te drogen nadat het nat is geworden voor je gaat slapen of je kleren aantrekt.

Hormoonschommelingen en puistjes in nek

hormoonschommelingen zijn een veelvoorkomende oorzaak van puistjes. Hormoonschommelingen ontstaan doordat er teveel of te weinig van een bepaald hormoon wordt aangemaakt. Hier kunnen de talgklieren op reageren waardoor er een overproductie talg wordt aangemaakt. Er zijn talloze oorzaken van hormoonschommelingen zoals hier hiervoorgenoemde IGF-1 hormoon.

Puistjes door hormoonschommelingen ontstaan hoofdzakelijk in de pubertijd en tijdens zwangerschapsperioden. Binnen deze perioden gebeurt er veel met het lichaam en dus ook met het hormoonstelsel.

Bij jongeren wordt er bijvoorbeeld veel testosteron aangemaakt waardoor het hormoonstelsel van slag kan raken. De talgklieren reageren hier weer op door meer talg aan te maken dan nodig is. Op deze manier kan een talgoverschot ontstaan wat tot puistjes kan leiden.

Tijdens een zwangerschap wordt er veel van het hormoon oestrogeen aangemaakt. Dit kan leiden tot reactie van talgtalgklieren waardoor puistjes kunnen ontstaan.

Tips om puistjes in de nek te behandelen:

Hieronder vind je verschillende tips die kunnen helpen met de behandeling van de puistjes in de nek.

1: Maak de huid in de nek goed droog na inspanning en nat worden. Hierdoor voorkom je dat de huid sneller geïriteerd raakt nadat het in contact komt met bijvoorbeeld een kledingstuk. Mocht je merken dat de huid in je nek zwak is probeer de huid in plaats van droog te wrijven droog te deppen met een schone doek.

2: Knijp de puistjes in de nek niet uit. Hierdoor voorkom je dat er bacteriën in het opgehaalde wondje kunnen komen waardoor de ontsteking groter zal worden en langer aan zal houden. Ook komt het veel voor dat de plekken rond de uitgeknepen puistjes gevoeliger worden voor puistjes. Probeer in plaats van de puistjes uit te knuipen de puistjes met hygiëniche middelen te bestrijden.

3: Reing de huid dagelijks met anti-bacteriële zeep om de hoeveel bacteriën op de huid te beperken. Doe dit met een zeep die bij jou huidtype past.

4: Probeer de huid in de nek niet te scrubben of open te krauwen bij jeuk. Hierdoor kun je de huid beschadigen waardoor je huid sneller geïrriteerd raakt.

5: Probeer bij wrijving van kleding op de huid minder nauw sluitende kleding te dragen. Hierdoor kun je wrijving voorkomen.

6: Gebruik je vaak hetzelfde scheermesje of is je scheermesje aan de oude kant? Misschien is dit de reden dat jij last van puistjes in de nek hebt. Er kunnen namelijk veel bacteriën zitten aan scheermesje en die wil je het lieft bij de huid vandaan houden. Houdt het scheermesje daarom goed schoon en ververs hem regelmatig.

De beste manier om snel en blijvend van de puistjes in de nek af te komen

Heb je al van alles geprobeerd maar niets werkt? Dan is het tijd om met onze methode de kernoorzaak van de puistjes in de nek aan te pakken. Dit is namelijk de enige manier om snel en blijvend van je puistjes af te komen…

Al duizenden mensen die voor jou aan de slag zijn gegaan met de methode hebben verbluffende resultaten geboekt doordat ze eindelijk wisten hoe ze van hun puistjes af konden komen! En dit voor een erg laag en eenmalig bedrag wat in tegenstelling is tot andere acne behandelingen die over het algemeen een aanslag op de portemonnee vormen.

Ben jij klaar voor een nieuwe stap? Klik op de link hieronder om meer te weten te komen en bestel vandaag nog om gebruik te maken van onze tijdelijke korting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *