Puistjes door melk

puistjes door melk

Last van acne door melk of melkproducten? Het kan goed dat voeding een van de boosdoenders is die zorgt voor het ontstaan van puistjes. In dit artikel lees je alles over het ontstaan van puistjes en acne door melk en hoe je snel van je puisten afkomt door onze tips en onze mega succesvolle methode…

In dit artikel gaan we de volgende onderwerpen af:

1: Kan melk acne en puistjes veroorzaken?

2: Stoffen in melk die acne kunnen veroorzaken.

3: Magere of volle melk en melkproducten bij acne?

4: Wat je het beste tegen je puistjes kunt doen om er van af te komen…

Kan melk acne en puistjes veroorzaken?

Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar het krijgen van puistjes door het drinken van melk of het nemen van melkproducten. Geen één onderzoek is als oplossing van de vraag naar boven gekomen maar toch zijn er er enkele logische en veel voorkomende redenen te vinden om te kunnen concluderen dat je puistjes en acne kunt krijgen door melk of melkproducten.

Om alles net iets eenvoudiger te maken vertellen we je eerst hoe acne eigenlijk ontstaat zodat het allemaal net iets makkelijker te volgen is:

Acne ontstaat door een overschot aan talg dat geproduceert wordt door de talgklieren. Door het overschot aan talg raken de poriën verstopt waardoor het talg niet meer naar buiten kan. Door de ophopende bacteriën vormt zich uiteindelijk een klein bultje op de huid of onder de huid met pus en/of bloed erin. Dit wordt ook wel acne genoemd.

De reden dat de talgklieren meer talg aan gaan maken dan nodig is kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder lees je meer over een van oorzaken die voor de overproductie van talg kan zorgen.

Stoffen in melk die acne kunnen veroorzaken:

Melk bevat enkele hormoonachtige stoffen zoals oestrogeen, testosteron en progesteron. Als je veel melk drink of veel melkproducten binnenkrijgt kun je hormoonschommelingen krijgen doordat je meer van de eerder genoemde stoffen binnenkrijgt dan dat normaal is. Doordat je hormoonspiegel daardoor iets van slag raakt gaan de talgklieren meer talg aanmaken.

In melk zit lactose. Lactose stimuleert de productie van het IGF-1 hormoon. Dit hormoon zorgt onder andere voor de bouw en herstel van je spieren. Door de verhoogde productie van dit IGF-1 hormoon door de lactose bevattende melk veranderd de samenstelling ervan met als gevolg dat de talgklieren die talg produceren hierop reageren waardoor productie talg wordt verhoogt. Hierdoor gaat het talg ophopen in de poriën en onstaat er acne.

Tip: Probeer eens lactosevrije melk en kijk of het werkt! Als het geen effect heeft is de lactose niet de reden dat je puistjes krijgt door melk of melkproducten.

Magere of volle melk en melkproducten bij acne?

De bewering dat je beter magere melk en magere melkproducten kunt nemen als je last van puistjes krijgt door melk is niet waar. Het werkt namelijk als volgt:

Als melk van vet wordt gescheiden dat gebeurd bij halfvolle melk of magere kwark neemt het melkeiwit gehalte toe. Dit zorgt voor onder andere een toename van de productie van het IGF-1 hormoon. Deze stof kan zoals je net hebt kunnen lezen voor acne zorgen bij een overschot ervan.

Bovendien bevat volle melk oestrogeen. Oestrogeen kan puistjes tegengaan, dit in tegenstelling tot halfvolle melk en magere melkproducten welke kunnen zorgen voor puistjes doordat het hoge doseringen wei-eiwitten bevat.

Welke melkproducten zijn bevordelijk voor acne en puisten?

Er is nooit officieel bewezenddat producten als kaas, yoghurt en kwark en andere melkbevattende producten ook voor acne kunnen zorgen. De samenstelling van het product yoghurt om een voorbeeld te noemen is heel anders dan melk zelf en kan er zelfs voor zorgen dat de hoeveelheid acne verminderd. Probeer echter wel als je last van puistjes krijgt door melk, de hoeveelheid melkproducten die je neemt zo laag mogelijk te houden.

In dit artikel heb je dus meer kunnen lezen over de invloed van melk op puistjes en acne. Mocht je merken dat melk de boosdoener is van je acne probeer dan een soyamelk of lactosevrije melk!

Er zijn echter talloze oorzaken van acne. Om er achter te komen wat de oorzaak van je acne is moet je heel veel producten of gewoonten testen om achter de kernoorzaak te komen. Wij hebben dit een stuk makkelijker gemaakt…

Wat je het beste tegen je puistjes kunt doen om er van af te komen…

Het lezen van ons E-book. Het E-book is al voor duizenden mensen die net als jij last hadden van acne er snel, veilig en definitief van verlost. Dit omdat ze snel achter de kernoorzaak van hun acne kwamen en zo hun acne snel en eenvoudig konden bestrijden zonder het gebruik van allerlij dure middeltjes.

Klik op de knop hieronder om verschillende reviews van enkele zeer tevreden klanten te lezen en vandaag nog zelf te beginnen met het snel, veilig en goedkoop bestrijden en voorkomen van acne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *