Puistjes door eiwitten

puistjes door eiwitten

Een veelvoorkomend probleem bij sporters die veel eiwitten innemen zijn de eiwitpuistjes. In dit artikel lees je hoe het onstaan van puistjes door eiwitten in zijn werk gaat en hoe je er het best mee om moet gaan.

Proteïneshakes en puisten:

Eiwit/proteïne is een voedingstof die iedereen nodig heeft. Het geeft je energie en het draagt bij aan het herstel en groei van je spieren. Met name sporters hebben veel eiwitten nodig en proteïneshakes zijn hier ideaal voor aangezien je er snel en makkelijk een hoge dosering van binnen krijgt.

Het nadeel van de shakes is dat je er puisten door kunt krijgen. In een shake zit een grote hoeveelheid eiwitten dus brengt het meer kans met zich mee dat je er puisten door krijgt. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat je door eiwitten puisten kan krijgen? Het antwoord op deze vraag lees je hieronder…

Hoe ontstaan puistjes door eiwitten?

In eiwitten zit de stof lactose. Lactose stimuleert de productie van het IGF-1 hormoon, dit hormoon zorgt voor onder andere de bouw en herstel van je spieren. Door de verhoogde productie van dit hormoon door lactose veranderd de samenstelling ervan met als gevolg dat de talgklieren die talg produceren hierop reageren waardoor productie talg wordt verhoogt. Hierdoor gaat het talg ophopen in de poriën en onstaan er onstekingen op de huid. Dit leidt uiteindelijk tot puisten.

Tips om je genoeg eiwitten binnen te krijgen zonder last te krijgen van puisten:

Tip 1:

Vermijdt zoveel mogelijk lactose. Dit zorgt namelijk voor het ontstaan van de puisten omdat dat hetgene is dat je IGF-1 hormoon stimuleert en dus uiteindelijk voor de puisten zorgt. Neem in plaats van normale proteïneshakes dus shakes met lactosevrije proteïne waardoor je hoogstwaarschijnlijk veel minder last van je puisten zult gaan krijgen.

Tip 2: Gebruik supplementen met zo min mogelijk suiker en vet. Dit om zo veel mogelijk hormoonschommelingen te voorkomen en de kans op puisten zo veel mogelijk in te perken. Drink daarnaast genoeg water om je huid goed te laten hydrateren.

Tip 3:

Vermijdt zoveel mogelijk zuivel bij het innemen van eiwitten en andere supplementen. Neem in plaats van de kwark van melk waar je normaal de supplementen mee inneemt water als toevoeging tot je supplement. Je kunt er ook voor kiezen lactose vrije zuivel te gebruiken. Deze zuivel bevat ook eiwitten en is volledig lactosevrij.

Tip 4:

Ga met onze methode aan de slag en kom snel en blijvend van puistjes af!

Klaar met het gebruiken van peperdure zalfjes en middeltjes die totaal niet effectief werken en wil je snel, veilig en voordelig van je puisten af? Dan heb je gevonden waar je naar op zoek bent…

Voor het acneprobleem hebben we namelijk een E-book geschreven. In het E-book vind je alles over het bestrijden van de kernoorzaak van acne waardoor je snel en blijvend van puisten af kunt komen. Klik op de link hieronder om te bestellen en begin vandaag al met het bestrijden van acne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *