Puisten door chocola

puisten door chocola

Puistjes door chocola, de één vind het onzin de andere laat chocola er voor staan. Maar is het nu eigenlijk waar dat je puisten kan krijgen na het eten van chocola? In dit artikel lees je alles over puisten en chocola…

Kun je puisten krijgen van chocola?

Voordat we je alles gaan vertellen over puisten en chocola gaan we eerst wat vertellen hoe puisten over het algemeen ontstaan. Hierdoor is alles iets eenvoudiger uit te leggen.

Een voorbeeld van een veelvoorkomende oorzaak die puisten veroorzaakt: In de pubertijd wordt door de hormonen steeds meer talg aangemaakt (huidsmeer) Het talg gaat zich vervolgens ophopen in de talgklier en de uitgang van de talgklier raakt verstopt. Hierdoor kan het opgehoopte talg niet meer naar buiten en ontstaat er door de bacteriën die erbij komen een ontstoken talgklier.

De ontstoken talgklier vormt op een geven moment een bultje op de huid met pus er in. Dit is de welbekende puist, de puist gaat naar loop van tijd vanzelf open en verdwijnt. Het risico is dat het pus dat veel bacteriën bevat het gebied rond de puist laat irriteren met als gevolg dat er meer puisten ontstaan.

Voor we je meer gaan vertellen over hoe chocola voor puisten kan zorgen mogen we je eerst onze zeer succesvolle methode aan bieden die al duizenden mensen die net jij last van hadden van puisten er snel en blijvend vanaf zijn gekomen…

Wil jij ook net als duizenden anderen ook veilig, snel, goedkoop en blijvend van je acne af?

Kun je van chocola puisten krijgen?

Na verschillende onderzoeken is het nog altijd niet bewezen dat je puistjes door cacoa kan krijgen terwijl dit nu juist de grondstof van chocola is. Dit is bewezen door verschillende steekproeven van mensen die een hoge dosering cacoa op een dag namen tegenover mensen die het niet deden. Na enkele weken dit gedaan te hebben bleek er in de huid tussen beiden groepen mensen vrijwel geen verschil te zitten.

Hoe kan het dan wel dat ik puisten door chocola krijg?

De oorzaak is dus niet de cocoa maar er zitten uiteraard nog meer producten in chocola waaronder melk en suiker. De hiervoor genoemde producten kunnen wel degelijk een oorzaak voor puisten vormen.

Let op! Dit is echter voor elk persoon verschillend. De hiervoor genoemde voedingstoffen hoeven voor jou niet de reden te zijn dat je last krijgt van puistjes na het nemen van chocola. Je hoeft dus niet persé gelijk op lactose en suiker dieet te gaan maar probeer eerst of het voor jou werkt om minder chocola of minder van deze producten te nemen voor je je voedingsschema er op aanpast.

Hieronder lees je meer over verschillende voedingstoffen die puistjes kunnen veroorzaken:

Melk en acne:

Doordat chocola lactose bevat is dat onder andere hetgene dat bij het eten van chocola puistjes kan veroorzaken.

Melk bevat lactose, deze stof zorgt voor een toename van de productie van het IGF-1 hormoon dit hormoon zorgt voor onder andere de bouw en herstel van je spieren. Door de verhoogde productie van dit hormoon door lactose veranderd de bouw en samenstelling van het hormoon.

De verandering in samenstelling van het hormoon zorgt ervoor dat de talgklieren die de productie van talg regelen meer talg gaan aanmaken. Hierdoor kun je een overschot aan talg krijgen waardoor de talgkliertjes verstopt raken. Hierdoor kan het talg niet weg uit de poriën en door bacteriën die erbij komen vormt zich een ontsteking. Dit leidt uiteindelijk tot een puistje.

Suiker en acne:

Een andere reden dat je puistjes krijgt na het eten van chocola is de suiker die in de chocolade zitten. Hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Suiker zorgt namelijk voor een stijging van het suikergehalte (glucosegehalte) in het bloed. Het hoge suikergehalte zorgt voor een suikerpiek waardoor je alvleesklier meer insuline aan gaat maken. De androgenen hormonen worden getriggerd door de insuline dat door de alvleesklier aangemaakt wordt waardoor je talgklieren meer talg gaan aanmaken dan nodig is. Door het overschot aan talg ontstaan er uiteindelijk puistjes

Je hoeft dus nogmaals niet gelijk op een suikerdieet te gaan. Er zijn namelijk talloze oorzaken van puistjes. Wel is het goed om te kijken naar de relatie van voedingsmiddelen en acne. Bijvoorbeeld, probeer is in plaats van normale melk lactose vrij melk te drinken. Mocht het werken heb je een oorzaak van je puistjes gevonden mocht het geen verschil geven is het goed dat met een ander voedingsmiddel uit te proberen.

De beste manier om blijvend van puistjes af te komen…

We begrijpen echter als geen ander dat er veel tijd en ongemak gaat zitten in het testen van voedingsmiddelen en andere maatregelen om achter de oorzaak van je puistjes te komen. Er zijn namelijk talloze oorzaken van puistjes…

Wij hebben hier de oplossing voor…

Namelijk ons zeer succesvolle E-book. In het E-book leggen we je alles uit over de oorzaken van puistjes en wat jij er tegen kunt doen om snel en veilig van de puistjes af te komen waardoor jij zeer voordelig zonder allerlei dure zalfjes en middeltjes vandaag al kunt beginnen met de kernoorzaak aan te pakken. Klik op de link hieronder om meer te weten te komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *