Puistjes door alcohol

puisten door alcohol

Na het weekend last van een zwakke huid? Dit kan een gevolg zijn door het teveel drinken van alcohol. In dit artikel gaan we alles vertellen over alcohol en het ontstaan van puisten erdoor en tenslotte hoe je met onze methode puisten kan voorkomen en verwijderen. Lees dus snel verder!

(Bij een alcoholallergie zijn de redenen voor het krijgen van puisten anders. Dit verschilt sterk per persoon.)

Ontstaan puisten door alcohol?

Puistjes kunnen dus inderdaad ontstaan door alcohol. Je moet echter tenzij je een allergie hebt voor alcohol wel in grote mate drinken wil je last van puistjes krijgen door het drinken van alcohol. Door het drinken van een paar biertjes of een borrel hoef je dus over het algemeen niet bang te zijn dat je er puisten van krijgt.

Hoe komt het dat je puisten na teveel alcohol krijgt?

Hieronder lees je enkele oorzaken waardoor je puisten en acne door alcohol krijgt. Let op; De oorzaak is per persoon verschillend en dat je puisten krijgt nadat je gedronken hebt hoeft niet perse door alcohol te komen aangezien er talloze andere oorzaken zijn van acne. Meer te weten komen over het ontstaan van acne? Wat is acne en hoe ontstaat het?

Alcohol en je immuunsysteem:

Het is bewezen dat teveel alcohol je immuun systeem niet ten goede doet. De cellen van je immuunsysteem kunnen minder goed werken door alcohol. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat bacteriën (dus ook de bacteriën die acne veroorzaken) afgestoten worden. Dit zou dus een reden kunnen zijn waardoor je puisten krijgt na het drinken van teveel alcohol.

Acne door mixdrankjes:

Alcohol wordt vaak gemixt met suikerhoudende drankjes als energiedrank en cola. Suiker kan echter een oorzaak vormen voor acne, dit werkt als volgt:

Suiker zorgt voor een stijging van het glucosegehalte (suiker) in je bloed. Door het drinken van suiker wordt het sneller opgenomen in je bloed dan dat je suiker als voeding inneemt. Hierdoor ontstaat een suikerpiek waardoor er meer insuline in je lichaam wordt aangemaakt door je alvleesklier. Insuline triggert bepaalde hormonen, met als gevolg dat je talgklieren teveel talg gaan aanmaken waardoor je een overschot aan talg krijgt. het overschot aan talg gaat zich ophopen waardoor je als er bacteriën bijkomen puisten kunt krijgen. Het drinken van mixdrankjes zou dus een oorzaak kunnen voor het krijgen van puisten.

Uitdroging door alcohol:

  • Het drinken van teveel alcohol kan leiden tot uitdroging van de huid. Door alcohol moet je namelijk meer plassen waardoor je veel vocht verliest. Daardoor droogt je huid sneller uit. De talgkliertjes gaan hierdoor meer talg aanmaken waardoor je een overschot kunt krijgen wat kan zorgen voor puisten. Door het drinken van 1.5 a 2 liter water per dag kan je huid de dode huidresten verwijderen en je huid op die manier schoonhouden. Zorg dus dat je na het drinken van alcohol en tussen de alcohol door dat je genoeg water binnenkrijgt waardoor je huid minder snel uitdroogt. Water is ook goed voor de lever in tegenstelling tot alcohol. De lever is de orgaan die je bloed schoonmaakt en zo de afvalstoffen afstoot. Door teveel alcohol kan de lever minder goed zijn werk doen en ben je vatbaarder voor puisten.

Tip: drink zo min mogelijk alcohol als je merkt dat je er gevoelig bent.

In dit blog hebben we je geprobeerd je uit te leggen wat de verhouding is tussen alcohol drinken en het krijgen van puisten ervan. Meer weten over acne en hoe je kan bestrijden? Kijk dan verder op deze site!

Lees hieronder meer over onze methode die veel mensen die net als jij last hadden van puisten er snel en blijvend van zijn verlost door het toepassen van onze methode!

De beste methode voor het voorkomen van puisten!

Om het grote acne probleem uit de wereld te halen hebben we een E-book samengesteld. In het E-Book vind je precies wat jij moet doen om je puisten zo snel mogelijk en definitief te verwijderen. Het E-Book is al voor duizenden mensen een uitkomst geweest en zijn (net als jij binnenkort) definitief van hun puisten af… Profiteer alleen vandaag nog van onze exclusieve korting waardoor je slechts 17,- betaald voor onbeperkte toegang tot het E-book!

Let op! deze methode is vele malen sneller, effectiever en veiliger dan andere methodes. Stop met teveel geld uitgeven aan medicijnen en zalfjes die lang niet altijd effectief blijken te zijn en start met onze methode!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *