Puisten op kin

Puisten op kin

Last van puisten op de kin? Vervelend! Gelukkig ben je op acnebestrijden.nl gekomen, in dit artikel gaan we je namelijk alles vertellen over puisten op de kin. Van het ontstaan tot hoe je er binnen korte tijd vanaf komt. Niewsgierig? Lees snel verder…

Hoe ontstaan puisten op de kin?

Als eerste gaan we bespreken hoe puisten op de kin ontstaan. Puisten ontstaan door een overschot aan talg, talg is een soort huidsmeer dat je huid soepel houdt. Je hebt het dus nodig om je huid flexibel houden maar een overschot ervan kan tot puisten leiden.

Als de talgklieren teveel talg aanmaken raken de poriën in je huid verstopt. Doordat het talg ophoopt in de poriën kan het talg niet weg uit de poriën en ontstaat er een soort kleine ontsteking. Dit leidt uiteindelijk tot een puistje.

Waardoor ontstaat er een overschot aan talg?

er zijn enorm veel redenen waarom jou talgklieren teveel talg aanmaken. Een aantal veervoorkomende redenen bespreken we later in dit artikel.

Waarom ontstaan de puisten juist op mijn kin?

Op het gezicht en op de rug zijn veel talgklieren te vinden. Het is dus vrij logisch dat als je talgklieren te veel talg aanmaken de puisten op je kin ontstaan. Omdat daar simpelweg de meeste talgklieren te vinden zijn!

Bij wie komen puisten op de kin het meeste voor?

Puisten op de kin komen het meest voor bij tieners en zwangere vrouwen. Dit komt doordat er binnen deze periodes de meeste hormoonschommelingen plaatsvinden. Doordat er binnen deze periode hormoonaal veel veranderd worden de talgklieren gestimuleerd meer talg aan te maken. Dit leidt tot het ontstaan van puisten.

Hieronder lees je meer over verschillende veelvoorkomende oorzaken van puisten:

Hormonale acne op kin:

Hormonale acne op kin

Hormonen hebben een grote invloed op de huid. Hieronder lees je meer over het verband tussen hormonen en de huid:

Hormonale acne op kin in pubertijd:

In de pubertijd gebeurd er veel met je hormonen. zo wordt er met name bij mannen veel testosteron aangemaakt. Ook vrouwen hebben testotseron echter hebben mannen 10x de hoeveelheid testosteron ten opzichte van vrouwen. Testosteron zorgt dat de talgklieren genoeg talg aanmaken. Talg zorgt er namelijk voor dat de huid soepel blijft. Als er teveel testosteron wordt aangemaakt gaan de talgklieren dan ook teveel talg aanmaken. Hierdoor ontstaat er een overschot aan talg waardoor de poriën verstopt raken. Deze verstoppingen leiden uiteindelijk tot puisten.

Ook oestrogeen wordt in de pubertijd veel aangemaakt. Oestrogeen zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Hoe ouder je wordt hoe minder oestrogeen iemand aanmaakt. Hierdoor is er meer ruimte voor testosteron en dit kan er voor zorgen dat er teveel talg wordt aangemaakt.

Puisten op de kin bij zwangerschap:

In een zwangerschap gebeurt er enorm veel met de hormonen. Dit kan zeker aan het begin van een zwangerschap leiden tot puisten en acne. Over het algemeen verdwijnen de puisten na een zwangerschap vanzelf.

Puisten op kin door dragen mondkapje:

Een actuele veelvoorkomende oorzaak van puisten op de kin is het dragen van een mondkapje. Sinds corona is het dragen van een mondkapje op veel plekken verplicht en dragen sommige mensen het kapje meer dan een uur per dag. Door de wrijving tussen het mondkapje en de kin wordt de huid zwak en kunnen er ontstekingen ontstaan waardoor er puistjes onstaan. Een tip is om te kijken welk materiaal van het mondkapje het best aanvoelt op de huid aangezien de ene stof meer wrijving veroorzaakt dan de ander.

Let er ook op dat je na het wassen van je gezicht de huid goed afdroogt of droogdept zodat je huid niet vochtig is terwijl je een mondkapje draagt. Dit leidt namelijk sneller tot irritaties en ontstekingen.

Puisten op kin door mondkapje

Puisten op de kin door slechte huidverzorging:

Slechte huidverzorging kan leiden tot verergering en ontstaan van puisten en acne. Een goede reiniging van de huid zorgt er namelijk voor dat bacteriën gedood worden waardoor de kans op opstekingen en irritaties veel kleiner is. Let wel op dat de zeep die je gebruikt goed bij je huid past zodat de huid niet uitdroogt of juist te vet wordt.

Het is niet verstandig om de kin te vaak te reinigen omdat je er de huid zwakker door kan maken. Probeer ook eens bij het droogmaken van de huid de huid af te deppen aangezien je met een ruwe handoek de huid kan beschadigen. Een andere tip is om bij een droge huid af en toe een beetje vet op de kin te smeren zodat de huid soepel en sterk blijft.

Lees dit voor je verderleest! Puisten bestrijden en voorkomen is een lastige opgave als je niet weet wat de kernoorzaak van je puisten is. Wij hebben hiervoor de oplossing! Lees verder of scroll direct naar om meer te weten te komen!

Puisten op kin door stress en slaaptekort:

Veel mensen ervaren dagelijks of enkele keer per week stress. Dit is niet bevordelijk voor de huid! Er zijn enkele onderzoeken geweest naar de relatie van stress en het krijgen van puisten en wat naar buiten kwam is dat stress niet perse puisten veroorzaakt maar het puisten wel erger kan maken. Dit komt doordat de stresshormonen de talgklieren stimuleren meer talg aan te maken met als gevolg dat er puisten ontstaan.

Puisten door slaaptekort ontstaan zoals je al raadt door een gebrek aan slaap. Door weinig goede slaap kan je lichaam zich niet voldoende herstellen en uitrusten. Dit kan leiden tot een productie toename van het stresshormoon cortisol waardoor je puisten kunt krijgen. Probeer dus voldoende slaap te hebben om zo goed mogelijk voor je huid te zorgen!

Puisten op kin door stress

Puisten op kin en voeding:

Voeding en puisten, er zijn onderzoekers die het er niet mee eens zijn dat er een verband staat tussen die twee echter is er reden genoeg om te concluderen dat voeding wel degelijk puisten kunnen veroorzaken of dat het bestaande acne kan verergeren.

Een voorbeeld om je het verband tussen voeding en puistjes wat duidelijker te maken, de eiwitpuistjes; In eiwit zit de stof lactose, deze stof zorgt dat er meer van het IGF-1 hormoon wordt aangemaakt. Doordat er meer van het hormoon dan normaal wordt aangemaakt raakt de hormoonhuishouding van slag en gaan de talgklieren meer talg aanmaken. Het is echter niet zo dat je er verstandig aan doet om geen eiwitten meer te eten aangezien ze essentieel voor je lichaam zijn. Dit geld niet alleen eiwit maar er zijn tientallen voedingsmiddelen op te noemen die puisten kunnen veroorzaken of vergergeren.

Hoe je van de puistjes op je kin afkomt…

Ik begrijp je vraag, hoe kom ik nu te weten welke voeding mij puisten bezorgt en of voeding überhaupt de oorzaak van mijn acne is?

Dit doe je door met onze zeer succesvolle methode aan de slag te gaan. Puisten bestrijdt je door de kernoorzaak aan te pakken en dit is precies waar onze methode op gericht is. Dure zalfjes en middeltjes blijken over het algemeen lang niet altijd effectief te zijn over de lange termijn en ze zijn vaak erg prijzig. Dit in tegenstelling tot onze methode die je in zeer korte tijd blijvend van je puisten afhelpt!

Al duizenden mensen die met onze bewezen succesvolle methode aan de slag zijn gegaan zijn snel en blijvend van hun puisten verlost puur door het navolgen van de stappen uit onze methode die erop gericht is de kernoorzaak van je puisten te vinden en aan te pakken!

Ben jij klaar voor verandering?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *