Puisten op rug

puisten op rug

Puisten op de rug is een veelvoorkomende en vervelende kwaal. Je ziet de klacht vaak ontstaan bij mensen die al last van acne op het gezicht hebben. De klachten variëren van kleine puisten wijd verspreid over de rug tot grote plekken met puisten, mee-eters, etc. Je kunt jeuk ervaren en pijn door de gevoelige huid.

Je wilt er dus graag vanaf, anders was je niet op deze pagina. Dit begrijpen wij als geen ander en hebben voor dit probleem een oplossing voor die al duizenden klanten puisten vrij hebt gemaakt! Lees dus snel verder en kom te weten hoe je binnen korte tijd weer met een puistvrije rug rond kan lopen!

Hoe ontstaan puisten op de rug en wat kan ik er tegen doen?

Voor we je gaan vertellen hoe je puisten op de rug moet bestrijden gaan we je eerst uitleggen hoe puisten op de rug nu eigenlijk onstaan.

De meest voorkomende plekken waar puisten op de rug ontstaan is op het bovenste gedeelte van de rug onder de schouders. Maar waarom precies daar?

Op die plaatsen zijn de meeste talgklieren te vinden en zitten de talgklieren dicht op elkaar. Puisten ontstaan namenlijk door een overdosis talg die het het lichaam aanmaakt. Doordat er teveel talg wordt aangemaakt kan de talg moeilijk uit de poriën weg en gaan de poriën onsteken en ontstaan er puisten en andere plekjes.

Ik voel je vraag; Waardoor maken de talgklieren nu eigenlijk teveel talg aan? Dit kan vele redenen hebben. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende oorzaken van puisten op de rug:

Hormonale acne op de rug:

Hormonale acne op rug

Hormonale acne (of puisten) ontstaan door; je raadt het al, hormonen. Hormonen hebben een grote invloed op de gesteldheid van je huid. Dit zit als volgt:

Hormonale acne op rug tijdens pubertijd:

In de pubertijd veranderd er veel aan het lichaam zoals je lichaamsgroei etc. Hierdoor wordt er meer Testosteron aangemaakt. Zowel mannen als vrouwen maken testosteron aan echter hebben mannen zo’n 10x meer testosteron dan vrouwen. Testosteron zorgt ervoor dat de talgklieren talg aanmaken. Talg is nodig voor de huid aangezien het een soort smeer is dat je huid soepel houdt. Bij een verhoogde testosteron productie wordt er meer talg aangemaakt en raken de poriën verstopt. Hierdoor ontstaan puisten.

Oestrogeen is een stof die naarmate je ouder wordt steeds minder wordt aangemaakt. De stof zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft dus is de stof essentieel om een goede huid te behouden. Doordat er steeds minder van wordt aangemaakt in loop van de jaren heeft komt er meer testotsteron bij. Door minder oestrogeen en meer testosteron wordt de huid ben je gevoeliger op puisten. Het is echter per persoon verschillend hoe snel dit proces gaat.

Hormonale acne op rug bij zwangerschap:

Niet alleen in de pubertijd maar ook tijdens een zwangerschap vinden er veel hormoonschommelingen plaats. Vooral aan het begin van de zwangerschap is de kans op het krijgen van puisten het hoogst. Over het algemeen verdwijnen de puisten na een zwangerschap vanzelf.

Puisten op de rug door stress en slaaptekort:

Puisten op rug door stress

Veel mensen hebben dragen dagelijks een gevoel van stress met zich mee. Je zat het hoogstwaarschijnlijk zelf niet door hebben maar stress kan nadelig zijn voor de toestand van je huid! Er zijn enkele onderzoeken geweest naar het verband tussen stress en het krijgen van puisten op de rug en wat naar buiten kwam is dat stress niet perse puisten veroorzaakt maar het puisten wel erger kan maken. Dit komt doordat de stresshormonen de talgklieren stimuleren meer talg aan te maken met als gevolg dat er puisten ontstaan.

Puisten door slaaptekort ontstaan ongeveer op dezelfde manier als puisten op de rug door het hebben van stress. Door weinig goede slaap kan je lichaam zich niet voldoende herstellen en uitrusten. Dit kan de productie van het stresshormoon cortisol stimuleren waardoor je puisten kunt krijgen. Probeer dus voldoende slaap te krijgen om zo veel mogelijk stress te voorkomen!

Puisten op de rug door voeding:

puisten op rug door voeding

Veel onderzoeken hebben bewezen dat er daadwerkelijk een verband bestaat tussen puisten en voeding. Het is voor elk persoon verschillend welk voedsel en of voedsel überhaupt een oorzaak van puisten kan zijn. Misschien begrijp je het verband nog niet helemaal tussen puisten en bepaalde voeding. We willen je aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe dit eigenlijk in zijn werk gaat.

Als voorbeeld hebben we het krijgen van puisten door eiwitten gekozen. Eiwit is namelijk een veelvoorkomende voedingstof binnen producten die je dagelijk eet en drinkt. De stof is essentieel voor je lichaam en niet bepaald ongezond dus waarom zou het voor puisten zorgen? Dit zit zo; In eiwit zit de stof lactose. lactose stimuleert de productie van het IGF-1 groeihormoon. Dit veroorzaakt hormoonschommelingen omdat er meer van het hormoon aangemaakt wordt dan normaal. De talgklieren krijgen hierdoor een signaal dat ze meer talg moeten maken. Door het overschot aan talg dat hierdoor ontstaat raken de poriën verstopt en ontstaan er puisten. Echter zijn er tientallen voedingsstoffen die voor puisten kunnen zorgen. Dit is zoals eerder genoemd per persoon verschillend.

Ook zitten er op de rug zitten veel talgklieren dus is de kans groter dat je op de rug meer puisten krijgt dan op bijvoorbeeld de buik waar minder talgklieren aanwezig zijn.

Met wat voor soort puist op de rug heb ik te maken?

Mocht je puisten op je rug hebben die zich onder het huidoppervalk bevinden, gaat het waarschijnlijk om een steenpuist of onderhuidse puist. Een onderhuidse puist ziet er anders uit dan een normale puist. Op een onderhuidse puist zit namenlijk geen wit pusblaasje onder de huid. Bij een onderhuidse puist zit die, zoals de naam het al zegt onder de huid.

Het is niet handig een onderhuidse puist uit knijpen. Doordat hij onder de huid zit heb je meer kans op een ontsteking door de bacteriën op je vingers of huidbeschadeging doordat je de huid kapotdrukt. Ook bij een normale is puist is het niet handig die uit te knijpen. Ze kunnen daardoor erger worden of er kunnen gaatjes in de huid ontstaan na het uitknijpen van een puist.

Hoe kom ik van de puisten op mijn rug af?

Nu je meer te weten bent gekomen over het ontstaan van de puisten op je rug wil je natuurlijk weten hoe je er vanaf komt! Hieronder vind je enkele basistips voor het bestrijden van je puisten en ten slotte de methode waardoor al duizenden blije klanten definitief puisten vrij zijn geworden!

Tip 1:

Zorg ervoor dat er niet teveel wrijving van kleren en de rug onstaat door het dragen van strakke kledingstukken, tassen, etc. Door deze wrijving kan de huid sneller geïrriteerd raken en ontstaan er sneller puisten.

Tip 2:

Zorg ervoor dat je goed droogmaakt na lichamelijke inspanning. De puisten kunnen namelijk gaan irriteren door zweet. Het is dus goed om nadat je gezweet hebt jezelf goed te douchen. Wees daarbij voorzichtig met het afdrogen zodat er geen wrijving ontstaat tussen de handdoek en de puisten. Dit kan voor verergering zorgen.

Tip 3:

Minder of stop het scrubben van je huid. Door scrubben kan de huid beschadigen en zeker als de huid al zwakker is, is het niet handig te scrubben. Er kunnen namelijk veel bacteriën op een scrubspons zitten die je niet bij je puisten wilt hebben. Mocht je hem blijven gebruiken is het handig deze zeer goed schoon te houden.

Tip 4:

Na het douchen is het goed je rug nog extra schoon te maken met een rugborstel. Bij het douchen kunnen er nog bacteriën blijven hangen die je door middel van een borstel weg kan halen.

De best bewezen methode tegen puisten!

Je hebt in dit blog gelezen dat er veel oorzaken van puisten op de rug op te noemen zijn. Hierdoor is het lastig de oorzaak van jou acne te vinden met weinig kennis. Wij hebben echter de oplossing voor dit probleem!

We hebben namelijk een E-book samengesteld die jou gaat helpen bij het aanpakken van de kernoorzaak van je puisten. Alleen door de kernoorzaak aan te pakken zullen de puisten op korte termijn verdwijnen en op lange termijn wegblijven. Ben jij klaar voor verandering? Klik op de knop in de afbeelding hieronder om meer te weten te komen!

Let op! deze methode is vele malen sneller, effectiever en veiliger dan andere methodes. Stop met teveel geld uitgeven aan medicijnen en zalfjes die lang niet altijd effectief blijken te zijn en start met onze methode!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *