Puisten onder oksels

puisten onder oksels

Een veelvoorkomende plek waar puisten en huidirritaties onstaan is onder de oksels. De oksels zijn vervelende plekken om puisten en irritaties te hebben. Van buitenaf zie je ze niet zo snel omdat je kleding of natuurlijk je arm ervoor zit. In dat opzicht is de plek dus niet vervelend maar omdat het een lastige plek is om de puisten en irritaties te behandelen blijf je ze lang houden en kan de huid zeer gaan doen als die steeds opengaat. In dit artikel gaan wij je informeren over om welke redenen puisten en irritaties onder de oksels onstaan en natuurlijk hoe je er met onze methode eindelijk vanaf gaat komen. lees dus snel verder!

Hoe komt het dat puisten en irritaties onder de oksels onstaan?

Wrijving onder de oksels door huid:

wanneer je loopt, beweegt en zelfs slaapt kan er wrijving tussen de oksels ontstaan. Door de wrijving kan je huid gaan irriteren en zeker in combinatie met vocht (vaak zweet) kunnen er zelfs infecties onstaan. Doordat er weinig lucht bij de oksels komt kan de huid zich niet zo snel aansterken. Doordaar kunnen irritaties lang aan kunnen blijven houden en je lang last kunt blijven houden. Het is dan ook belangrijk te huid goed af te drogen na het douchen of zwemmen en regelmatig een huidzalf gebruiken mocht je huid geïrriteerd zijn. Mochten je irritaties aan blijven houden is het tijd om met de tips in dit artikel aan de slag te gaan.

Wrijving onder de oksels door kleding:

Niet in alle gevallen hoeft de huid die wrijving veroorzaakt de oorzaak van puisten en irritaties onder de oksels te zijn. Ook kleding kan een grote oorzaak vormen. Een te strakke shirt of overhemd kan ook voor wrijving zorgen waardoor je huid verwakt wordt. Ook als je last van puisten hebt is het niet goed deze steeds open te halen. Daardoor kunnen ze niet genezen en blijven ze terugkomen. Het is dus belangrijk niet te strakke kleding te dragen als de huid onder de oksels gevoelig is. Mochten er hevige infecties onstaan kan je er een huisarts naar laten kijken die je verder zal helpen.

Puisten door scheren:

Aangezien er haar onder de oksels groeit wat kan gaan ruiken etc. door middel van zweet kiezen veel mensen er voor de haren weg te scheren. Echter kunnen Irritaties onder je arm juist onstaan door het scheren! Door het scheren onder je oksels kan je huid aangestast worden. Zeker bij het scheren onder de oksels waar de huid niet zo goed geventileerd is als op de rest van het lichaam, kunnen er snel irritaties onstaan. Iets wat ook klachten kunnen opwekken zijn ingegroeide haartjes die kunnen onstaan na het scheren. Veelvoorkomende klachten zijn jeukende plekken die een paar dagen aan kunnen blijven houden.

Puisten na het scheren kunnen opduiken als je een vies of oud scheermesje hebt gebruikt. Doordat je de huid een beetje openhaald doordat je een mesje gebruikt en de huid zoiezo gevoeliger is dan normaal nadat je je hebt geschoren kunnen de bacteriën zich makkelijk nestelen in de huid. Dit kan er voor zorgen dat er infecties of puisten kunnen ontstaan. Vaak gaat het om plekken die enkele dagen jeuken of een open huid die zich na enkele dagen herstellen. Mochten er hevigere infecties ontstaan is het verstandig de huisarts in te schakelen.

Allergische reactie en puisten:

Zie je meer puisten ontstaan nadat je je dagelijkse deo hebt gespoten of juist na het douchen? Dit is goed mogelijk! Puisten kunnen goed een reactie zijn op een stof waar je niet tegen blijkt te kunnen. Dit kan van alles zijn, van een zeepje tot een deodorant. Het is dus belangrijk voor je je puisten gaat behandelen dat je kijkt naar wat voor deo of douchegel je vaak gebruikt. Door deze (mocht het een allergische reactie geven) weg te zetten kan het probleem binnen een korte periode verdwenen zijn.

Mocht je een deo roller gebruiken is het beter te stoppen met het gebruik daarvan. Op de roller kunnen bacteriën zich makkelijk ophopen waardoor je als je de roller in contact brengt met je huid, de huid kan gaat infecteren. Het beste is dus om een spray te gebruiken. De klachten die ontstaan nadat je huid een allergische reactie geeft variëren van enkele jeukende, rode plekjes tot puisten en blaren.

Ontstoken haarzakjes onder de oksels:

Ontstoken haarzakjes ook wel bekend als folliculitis. Je herkend de klacht aan rode pukkeltjes met een wit pusblaasje bovenop. Wanneer bacteriën de oorzaak zijn van folliculitis kan er antibacteriële zeep of antibiotica worden ingezet om de bacteriën te verwijderen. Om folliculitis te voorkomen is het handig regelmatig een nieuw scheermesje te gebruiken, je oksels dagelijks te wassen en te scheren in de richting van de haargroei.

Basistips om acne te bestrijden:

  1. Houd de huid onder de oksels goed schoon met zeep. Dit voorkomt dat bacteriën zich nestelen.
  2. Knijp nooit puistjes of andere bultjes uit.
  3. Exfolieer de huid om bacteriën te verwijderen
  4. hydrateer de huid met aloé vera.
  5. Na lichamelijke inspanning is het goed jezelf te wassen en nieuwe kleren aan te trekken om de huid schoon te houden.
  6. Gebruik verder de tips die we behandeld hebben in dit artikel…

Mocht je nu van alles geprobeerd hebben maar niets werkt? Dan is het tijd om met onze methode aan de slag te gaan en voorgoed vaarwel tegen de puisten te zeggen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *