
Mocht je hevige acne hebben dat almaar erger wordt en niet vanzelf overgaat kun je er uiteraard voor kiezen de huisarts er even naar laten kijken. De huisarts kan er voor kiezen medicijnen voor te schrijven waardoor je er over het algemeen van je acne af komt maar vervelende bijwerkingen kunnen bevatten die niet al te best zijn voor de rest van het lichaam. Ook kunnen de prijzen van medicijnen je portemonee flink aanstasten.
Daarnaast is het belangrijk dat de huisarts medicijnen voorschrijft die bij jou passen bijvoorbeeld bij je huidtype of vorm van acne. Iemand die zwanger is bijvoorbeeld kan sommige medicijnen namenlijk beter niet nemen. Lees verder en kom meer te weten over medicijnen en acne.
Voor we je meer gaan vertellen over medicijnen en acne is het handig eerst iets te vertellen over het onstaan van acne waardoor je alles wat makkelijker begrijpt.
Hoe ontstaat acne?
Acne is de verzamelnaam voor puisten, mee-eters en andere pukkels. Niet elke pukkel onstaat op dezelfde manier. Puisten, de meest voorkomende huidklacht ontstaat hoofdzakelijk op het gezicht en de rug. Waarom precies daar? Op die plaatsen zijn de meeste talgklieren te vinden. Puisten ontstaan namenlijk door een overdosis talg die het het lichaam aanmaakt. Doordat er teveel talg wordt aangemaakt kan de talg moeilijk uit de poriën weg en gaan de poriën onsteken en ontstaan er puisten en andere plekjes. De hormonen die in je jonge jaren veel worden aangemaakt zijn verantwoordelijk voor de productie van talg.
Meer te weten komen over het ontstaan van acne? Neem onze website eens goed door en vind wat jij wilt weten over het ontstaan van acne en wat je er het beste tegen kunt doen!
Lees hier alles over acne en medicijnen:
Voorschrijven van medicijnen:
Als je kampt met hevige acne kun je naar de huisarts gaan. Die gaat (als het goed is) mocht het nodig zijn een medicijn voorschrijven welke zo goed mogelijk bij jouw acne en huidtype aansluit. Als de huisarts geen raad weet met je acne wordt je vaak doorverwezen naar de dermatoloog. Die kijkt dan verder naar de behandeling die het best bij jou past. Hetgene dat je voorgeschreven wordt moet afgestemd zijn op jouw huid en jou soort acne. Als jij een zwakke huid hebt en de dokter geeft je een agressieve medictatie of zalf kon je daar nog best last van gaan krijgen. Ook heeft iedereen andere soorten ance, zo heeft de een lichte acne die lang aan blijft houden terwijl deze hevige vurige acne hebt. Je begrijpt dus dat een behandeling sterk kan variëren per persoon.
Voor je verderleest: Om het grote acne probleem uit de wereld te halen hebben we een E-book samengesteld. In het E-Book vind je precies wat jij moet doen om je puisten zo snel mogelijk en definitief te verwijderen. Het E-Book is al voor duizenden mensen een uitkomst geweest en zijn (net als jij binnenkort) definitief van hun puisten af… Profiteer alleen vandaag nog van 50% korting waardoor je slechts 17,- betaald voor onbeperkte toegang tot het E-book!
Let op! deze methode is vele malen sneller, effectiever en veiliger dan andere methodes. Stop met teveel geld uitgeven aan medicijnen en zalfjes die lang niet altijd effectief blijken te zijn en start met onze methode!

Hoe zit de huid in elkaar?
Je huid bestaat uit uit 3 lagen: Het onderhuidse bindweefsel, de lederhuid en de opperhuid. In de opperhuid vindt een constante productie van huidcellen plaats. Deze huidcellen bepalen voor een groot deel wat voor een soort huidtype jij hebt. Zitten er te weinig huidvetten in dan heb jij een droge huid. De huid kan dan niet meer genoeg vocht vasthouden. Zitten er te veel huidvetten in, dan heb jij een vette huid. Een medicijn kan hier op afgestemd worden.
De pil als medicijn tegen acne:
Het meest besproken medicijn tegen acne is de pil. De pil wordt gebruikt als anticonceptiemiddel maar is ook een effectief middel om acne te bestrijden. Dat komt namelijk zo: Het hormoon androgeen de aanmaak van talg stimuleert. De pil zorgt ervoor dat dit hormoon niet tot weinig aangemaakt wordt. Dit kan de reden zijn dat vrouwen die de pil gebruiken een mooie en sterke huid hebben. De pil is echter lang niet voor iedereen geschikt en hoeft niet voor iedereen te werken.
Huidzalf tegen acne:
De huisarts of apotheker kan er voor kiezen om zalf in plaats van medicijnen toe te schrijven. Er zijn veel verschillende soorten zalf met allemaal een verschillende werking. Huidzalf pakt over het algemeen de bovenste huidlaag aan door het bovenste huidlaagje een beetje los te weken. Daardoor gaat in de loop van tijd een nieuwe bovenhuid ontstaan. De zalf is over het algemeen veilig in gebruik, de bijwerkingen die je kunt krijgen bestaan vaak uit het krijgen van droge huid, jeuk hooggevoeligheid op de plekken waar de zalf is gesmeerd aangezien de huid zwakker is geworden. Het middel kan goed werken maar is niet altijd effectief doordat je niet de kernoorzaak van je acne aanpakt.
Hormoonzalf en acne:
De hormoonzalf kent een andere werking dan de huidzalf die hierboven besproken is. De hormoonzalf gaat namelijk de ontstekingprocessen in de huid tegen. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van de acne vaak minder vurig wordt en het uiterlijk van de acne dus beter wordt. Hormoonzalf werkt vrij effectief en is over het algemeen veilig in gebruik. Wat er wel in sommige gevallen gebeurt is dat de huid dunner wordt en de haartjes op de huid sneller kunnen gaan groeien.
De beste en veiligste oplossing voor je acne…
Een medicijn kan effectief zijn maar ook vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het liefst wil je op een natuurlijke en veilige manier van je acne af! en dat kan! Onze methode heeft al talloze klanten acnevrij gemaakt. En dat voor een paar euro wat veel goedkoper is dan allerlij andere methodes waarvan lang niet zeker is of ze werken! Begin vandaag nog met het veilig en effectief bestrijden van je acne!