Koffie en acne

Puistjes door koffie

Zo’n 75% van de Nederlandse bevolking drinkt wel eens een bakje koffie. Dit is een behoorlijk aantal en voor vele mensen is het drinken van een bakje koffie een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse gewoontes geworden. Maar wat nu als je merkt dat je na het drinken van een bakje koffie last van puistjes en andere huidkwaaltjes krijgt? In dit artikel leggen we je alles uit over het verband tussen koffie en ance.

Kun je last van acne krijgen door koffie?

Er is nooit officieel bewezen dat je acne kunt krijgen door koffie zelf maar het is goed mogelijk dat verschillende stoffen welke in koffie voorkomen acne kunnen verergeren.

Zo kun je acne krijgen doordat koffie een bepaalde stof bevat die de productie van het stresshormoon bevorderd welke vrijkomt bij het hebben van stress. Doordat er schommelingen ontstaan in de hormonen gaan je talgklieren meer talg aanmaken waardoor je poriën verstopt raken door een overschot aan talg. Hierdoor kan het talg niet weg en door de bacteriën die erbij komen onstaan er een kleine ontsteking. Dit vormt uiteindelijk door een puistje.

Een andere oorzaak die voor acne kan zorgen bij het drinken van een bak koffie is de cholestrol die een bak koffie bevat. Deze stof zorgt er namelijk voor dat je je wat gehaaster of gejaagder voelt. Een gevolg dat hierbij komt kijken is dat dit stress kan veroorzaken waardoor gebeurd wat in de alinea hiervoor is uitgelegd.

Het is dus niet dat koffie zelf de oorzaak van acne is. Het zijn juist de stoffen die de hormoonschommelingen veroorzaken dat voor acne kan zorgen.

Wat voor invloed heeft hetgene dat je in je koffie doet op acne?

Koffiemelk en acne:

Een groot deel van de koffiedrinkers drink zijn/haar koffie met een scheutje melk erdoor.

In melk zit de stof lactose. Lactose zorgt voor een toename van de productie van het IGF-1 hormoon, dit is het hormoon dat onder andere bijdraagt aan de bouw en herstel van je spieren. Door de verhoogde productie van dit hormoon veranderd de samenstelling ervan waardoor de talgklieren die talg produceren hierop reageren waardoor productie talg wordt verhoogt. Hierdoor gaat het talg ophopen in de poriën en door de bacteriën die er bij komen onstaan er puisten. Probeer in plaats van normale koffiemelk eens lactosevrije melk en kijk of het effect op je huid heeft. Zo niet is dit niet de oorzaak van de acne.

Suiker en acne:

Voor verschillende mensen is het de gewoonte om in hun bakje koffie één of enkele suikerklontjes aan de koffie toe te voegen. Echter is suiker iets dat acne kan verergeren. Dit werkt als volgt:

Suiker zorgt voor een stijging van het glucosegehalte in het bloed. Als je veel suiker binnenkrijgt zorgt dit dat het glucose gehalte in het bloed zodanig hoog wordt dat er een suikerpiek onstaat. Hierdoor gaat je alvleesklier meer insuline aanmaken, de androgenen hormonen worden vervolgens getriggerd waardoor de insuline met als gevolg dat de talgklieren meer talg aan gaan maken.

Door het overschot aan talg raken de poriën verstopt en door de bacteriën die bij zich bij de poriën ophopen ontstaat uiteindelijk een puist. Mocht je last van acne hebben, probeer dan op de inname van suiker te letten en in plaats van suiker in de koffie iets anders te proberen wat alsnog zoetheid geeft aan de koffie.

Hoe kom ik voorgoed van mijn puisten af?

Klaar met het hebben van acne en weet je eigenlijk niet waar je goed aan doet tijdens het bestrijden ervan? Wij begrijpen dit probleem als geen ander en hebben daarom een oplossing bedacht…

Klik op de link hier onder voor meer informatie en wie weet ben jij net als duizenden andere zeer tevreden actie-ondernemers in heel korte tijd zonder dure middeltjes en fabetjes van je acne verlost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *