Gaatjes in huid door acne

gaatjes in huid door acne

Gaatjes in de huid (acnelitekens) na het hebben van acne. Erg vervelend aangezien je nadat je eindelijk van je acne af bent, allerlij gaatjes op de huid overhoudt waardoor de huid nogsteeds niet helemaal gaaf is. In dit artikel lees je alles over gaatjes in de huid en hoe lotgenoten die net als jij last hadden van gaatjes in de huid er definitief vanaf verlost zijn. Lees dus snel verder!

Wat zijn gaatjes in de huid na acne?

De structuur van de littekens die kunnen onstaan door acne verschillen sterk per persoon. Dit geld ook voor de klachten, de één heeft er langer last van dan de ander. Het kan zijn dat je een gaatje in de huid hebt dat is ontstaan door een puist, echter kan het gaatje ook een grove porie zijn.

Grove poriën zien er uit als kleine gaatjes in de huid. De poriën in je huid vergroten door het hebben van mee-eters. Mee-eters zijn ontstekingtjes gevuld met een naar verhouding flinke hoeveelheid talg. Door deze mee-eters kunnen er gaatjes in de huid onstaan. De grove poriën ontstaan hoofdzakelijk op het gezicht en dan vooral op de neus, de kin en het voorhoofd.

Je kunt ook echte gaatjes in je huid krijgen als gevolg van acne. Deze lijken veel op de grove poriën die we zojuist besproken hebben.

Hoe ontstaat acne eigenlijk?

Gaatjes in de huid zijn het gevolg van acne. Zonder acne heb je dus een stuk minder kans op gaatjes in de huid. Hoe ontstaat acne nu eigenlijk?

Acne (puisten etc.) ontstaan door een overschot aan talg. Talg is een soort huidsmeer dat de huid soepelhoudt, je hebt het dus nodig om een goede huid te behouden. Het huidsmeer wordt aangemaakt in de talgklieren maar als de talgklieren teveel talg aanmaken en er een overschot aan talg ontstaat raken de poriën verstopt en krijg je last van puisten!

Waardoor maken de talgklieren teveel talg aan?

De reden dat er teveel talg wordt aangemaakt dan nodig is is per persoon verschillend. Zo kunnen het de hormoonschommelingen in de pubertijd zijn die zorgen dat de talgklieren meer talg aanmaken door normaal, de hormonen in een zwangerschap periode die van slag raken waardoor er meer talg aangemaakt wordt dan normaal, een voedingsmiddel dat er voor zorgt dat er teveel van een bepaalde stof wordt aangemaakt waardoor de talgklieren meer talg aanmaken dan normaal etc. etc.

Je begrijpt dat het vinden van de oorzaak van je acne en dus ook de gaatjes in de huid een lastige opgave is als je niet weet waar je moet beginnen. Onze methode helpt je bij het vinden en aanpakken van de kernoorzaak van je acne waardoor je gaatjes in de huid voorkomt!

Oorzaken die voor gaatjes in de huid kunnen zorgen:

  • Het uitknijpen van een puistje:

Als je een puist op je gezicht hebt wil je daar zo snel mogelijk vanaf. De meest snelle manier manier doorvoor is heel simpel natuurlijk; je knijpt de puist uit. Wat veel mensen over het hoofd zien is dat je puisten erger kunnen worden door het uitknijpen ervan. Dat komt doordat je met je handen in contact komt met de ontsteking. Aangezien je heel snel bacteriën op je hand hebt en je de puist aanraakt bij het uitknijpen, kunnen er meer bacteriën bijkomen en de puist gaan ontsteken. ook gaat de huid kapot waardoor je langer last blijft houden van de puist. Als de puist verdwenen is, is de kans aanwezig dat er een gaatje op de huid overblijft.

  • Verkeerde verzorgingsproducten en gaatjes in de huid:

Mocht je last hebben van een slechte huid of acne is het goed om verzorgingsproducten te gebruiken. Hierdoor kan je huid er beter uit gaan zien en het kan bijdragen bij het bestrijden van acne. Als je gebruik maakt van huidverzorgingsproducten is het belangrijk er goed op te letten wat je gebruikt en hoeveel je gebruikt. Een teveel van een bepaalde zalf of een zalf met een agressieve werking kan er voor zorgen dat je huid aangetast wordt waardoor je gaatjes in de huid kan krijgen. Kijk dus goed of het middel dat je gebruikt bij jouw huid past en welke dosering het beste is.

Hoe behandel ik de gaatjes in de huid na acne?

Professionele behandelingen tegen gaatjes in de huid:

Nu je meer te meer te weten bent gekomen over hoe de gaatjes in de huid onstaan wil je natuurlijk weten hoe je er vanaf komt. Het is afhankelijk van de ernst van de ernst van de gaatjes hoe behandelbaar het is. er zijn gaatjes die vanzelf weggaan maar ook die niet uit zichzelf verdwijnen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen professionele behandelingen toe te passsen. Dit kan onder andere gaan door middel van laseren of door huidvullers die de huid egaal maken. Voor advies kun je het best naar een huidtherapeut die zal kijken naar welke behandeling het best bij je past. Het probleem is dat zulke behandelingen flink in de kosten kunnen lopen.

Gaatjes in je huid thuis behandelen:

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je gaatjes thuis te behandelen. Dit kan zijn door het gebruik van oliën met antioxidanten wat kan bijdragen aan het verminderen van littekenweefsel of het smeren diverse huid zalfjes etc. Vaak behandel je met zulke behandelingen het uiterlijk van de gaatjes.

De beste methode om gaatjes in de huid te voorkomen:

Om nog meer gaatjes in de huid te voorkomen, is het belangrijk dat je de overige acne op de juiste manier gaat verzorgen. Hoe ga ik dat doen? Door middel van onze methode. Om het grote acne probleem uit de wereld te halen hebben we een E-book samengesteld. In het E-Book vind je precies wat jij moet doen om je acne zo snel mogelijk en definitief te verwijderen en het natuurlijk te voorkomen. Doordaar voorkom je dus ook de gaatjes in de huid! Het E-Book is al voor duizenden mensen een uitkomst geweest en zijn (net als jij binnenkort) definitief van hun puisten af… Profiteer alleen vandaag nog van onze exclusieve korting waardoor je slechts 17,- betaald voor onbeperkte toegang tot het E-book!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *