Acne door yoghurt? Dit is wat je nu moet doen

Yoghurt en acne

Acne door yoghurt:

Het kan lastig zijn om last te hebben van puistjes. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van puistjes. Eén belangrijk onderdeel daarvan is voeding. Echter, er zijn allerlei goede en slechte voedingsmiddelen voor acne.

Een voorbeeld van een voedingsmiddel dat acne kan veroorzaken is yoghurt. Om meerdere redenen is yoghurt niet de beste keuze voor de acne-gevoelige huid.

In deze blog leg ik uit hoe acne kan ontstaan door yoghurt. Ook vertel ik je wat je kunt doen als je zelf merkt dat je puistjes krijgt na het eten van yoghurt.

Is yoghurt goed of slecht voor acne?

Yoghurt bevat veel voedingstoffen, zoals verschillende soorten vitamines, mineralen, vetten en eiwitten. Een bekende gunstige stof in yoghurt is probiotica. Je hebt probiotica nodig voor een goede spijsvertering.

Veel mensen met acne en onderhuidse puisten hebben last van slecht werkende darmen. Yoghurt kan helpen om de gezondheid van je darmen en huid te verbeteren.

Yoghurt heeft niet alleen maar voordelen. Zuivelproducten bevatten namelijk het insuline-achtige groeifactor 1 (IGF-1) hormoon. Hierdoor kan de talgproductie toenemen waardoor poriën verstoppen en puistjes ontstaan.

Biologische Griekse yoghurt is voor veel personen een voedingsmiddel dat bijdraagt aan een betere gezondheid. Helaas moet je hier dus toch goed over nadenken als je last hebt van een acne-gevoelige huid.

Yoghurt en probotica tegen acne

Hoewel yoghurt een gefermenteerd voedingsmiddel is, en dus gunstig kan zijn voor acne, bestaan er betere voedingsmiddelen om voor te kiezen.

Kies bijvoorbeeld voor levende, gefermenteerde groenten, zoals augurken en zuurkool. Je kunt dan profiteren van dezelfde probiotische voordelen als yoghurt, terwijl je ook veel andere goede stoffen binnenkrijgt die gunstig zijn voor je immuunsysteem en acne.

Mocht je erg graag yoghurt blijven eten, dan is het in ieder geval verstandig om de yoghurts met fruitsmaken, vol suikers, chemicaliën en kunstmatige zoetstoffen te vermijden. In plaats daarvan kies je liever voor volle, rauwe, grasgevoerde koeien yoghurt.

Wat kun je nu doen tegen acne door yoghurt?

Als eerste kan het raadzaam zijn om een dagboek bij te gaan houden waarin je bijhoudt wat je gedurende de dag allemaal eet en drinkt. Vermijd eens een tijdje producten die waarschijnlijk acne veroorzaken, zoals yoghurt uit je dieet. Denk ook aan andere voedingsmiddelen die gluten, suikers en plantaardige oliën bevatten en mogelijk acne kunnen veroorzaken. In plaats daarvan kun je kiezen voor gezondere voedingsmiddelen die bijdragen aan het verminderen van ontstekingen. Na een tijdje kun je weer eens proberen wat yoghurt te eten en kijken of er echt acne ontstaat door dit voedingsmiddel.

Bovendien kun je de acne en puistjes behandelen die zijn ontstaan na de yoghurt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een standaard huidverzorgingsregime, waarbij je gebruik maakt van een reiniger, exfoliant en antibacterieel middel. Dit kan een goede basis zijn voor alle huidtypes.

In de toekomst kun je kiezen voor een gezondere soort yoghurt om te voorkomen dat er weer acne ontstaat. Vergeet alleen niet dat er nog veel meer aspecten uit je levensstijl en voedingspatroon kunnen meespelen bij de ontwikkeling van acne. Acne ontstaat vaak door een combinatie van factoren in plaats van alleen yoghurt. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan kun je het beste even verder kijken op mijn website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *