Wat is acne en hoe ontstaat het?

Wat is acne en hoe ontstaat hey

Lees hier alles over het ontstaan van puisten en acne:

Rode plekjes, jeukende bultjes, acne is een veelvoorkomende, vervelende aandoening. Het komt vooral bij jongeren voor, je kunt er binnen enkele maanden vanaf zijn maar het komt ook zeker voor dat het jaren aanhoudt. Populaire plekken zijn het gezicht, de rug, de oksels etc. overal kan acne onstaan. Wij weten als geen ander hoe vervevelend acne is en hoe graag je er in korte tijd van verlost wilt zijn. Wij van acnebestrijden.nl gaan jou daar helpen. Lees dus snel verder…

Om acne te willen bestrijden moet je eerst weten hoe het onstaat. Door écht te begrijpen hoe het onstaat begrijp je beter wat je er wel en niet tegen moet doen en ben jij net als vele andere die je voor gingen nadat ze met de tips van deze site aan de slag gegaan snel en definitief van je slechte huid verlost. Als eerste stap gaan we je vertellen wat acne inhoudt en hoe het ontstaat.

Talg (huidvet dat de huid soepel houdt) is hetgeen dat puisten veroorzaakt als de klieren verstopt raken.

Acne is de verzamelnaam voor puisten, mee-eters en andere pukkels. Niet elke pukkel onstaat op dezelfde manier. Puisten, de meest voorkomende huidklacht ontstaat hoofdzakelijk op het gezicht en de rug. Waarom precies daar? Op die plaatsen zijn de meeste talgklieren te vinden. Puisten ontstaan namenlijk door een overdosis talg die het het lichaam aanmaakt. Doordat er teveel talg wordt aangemaakt kan de talg moeilijk uit de poriën weg en gaan de poriën onsteken en ontstaan er puisten en andere plekjes. De hormonen die in je jonge jaren veel worden aangemaakt zijn verantwoordelijk voor de productie van talg.

Toch zijn er meerdere factoren die je acne kunnen bezorgen. Puisten onstaan hoofdzakelijk door ophopingen talg in de talgklieren maar aangezien er meerdere soorten pukkels zijn hoeft dat niet bij elke pukkel de oorzaak te zijn. Deze factoren kunnen bijdragen aan het verergeren of ontstaan van acne.

Slechte huidverzorging en acne:

Door slechte huidverzorging (weinig wassen en verzorgen) kan je huid de acne moeilijk bestrijden. Bij het wassen en verzorgen van de huid verwijder je namelijk veel bacteriën waardoor je huid schoner blijft en beter kan functioneren. Doe je dit niet kunnen bacteriën zich ophopen waardoor je sneller kans hebt op infecties etc.

Puisten door problemen met galblaas:

Verschillende onderzoeken hebben laten blijken dat acne op plekken boven het gezicht, met name de wenkbrouwen te maken kunnen hebben met de galblaas. Je doet er, mocht dit het geval zijn goed aan minder vet eten tot je te nemen.

Alcohol en acne:

Of alcohol bijdraagt aan het ontstaan van acne is niet bewezen maar dat alcohol je huid kan verslechteren wel. Als je last van acne hebt is het dus goed alcohol met mate te drinken. Dat je huid en acne roder wordt door het veel drinken van alcohol is wel bewijs gevonden. Alcohol zorgt er namelijk voor dat bloedvaten in de huid uit gaan zetten waardoor je gezicht meer kleur krijgt.

Puisten door een slechte bloedsomloop:

Vooral oneffenheden op de plekken in het midden van het gezicht kunnen te maken hebben met een slechte bloedsomloop. Een betere bloedsomloop zou je kunnen bevorderen door minder producten die veel zout bevatten tot je te nemen.

Darmproblemen en acne:

Ja, zelfs de darmen kunnen de gezondheid van je huid beïnvloeden. Mocht dit de oorzaak zijn is het goed om wat meer vezels en minder vetten te nuttigen. Dit draagt bij aan de gezondheid van de darmen.

Het eten van ongezonde voeding en acne:

Er zijn al enkele voedingsmiddelen besproken in de onderwerpen hierboven echter is dit voor elk persoon weer anders. Mocht je een hevige allergie voor een bepaald voedingsmiddel hebben kan dit je acne stimuleren maar het is voor elk persoon anders hoe je op voeding reageert.

Puisten door roken:

Mocht je last hebben van acne is het goed sigaretten aan de kant te leggen. Sigaretten zorgen namelijk dat de samenstelling van talg veranderd. Zoals je in het begin van dit artikel hebt gelezen zorgt talg voor het onstaan van puisten. Doordat roken de samenstelling van talg veranderd heb je grote kans dat dit bijdraagt aan het ontstaan en erger worden van acne.

Voor je verderleest: Om het grote acne probleem uit de wereld te halen hebben we een E-book samengesteld. In het E-Book vind je precies wat jij moet doen om je puisten zo snel mogelijk en definitief te verwijderen. Het E-Book is al voor duizenden mensen een uitkomst geweest en zijn (net als jij binnenkort) definitief van hun puisten af… Profiteer alleen vandaag nog van onze exclusieve korting waardoor je slechts 17,- betaald voor onbeperkte toegang tot het E-book!

Puisten en andere veelvoorkomende pukkels:

Een puist is een mee-eter met een door bacteriën onstaan gevuld pus blaasje op de huid het blaasje zorgt dus voor de naam puist. Als je hem zelf niet verwijderd breekt hij vaak vanzelf open waarna hij na een over het algemeen na een week genezen is echter kunnen ze snel terugkomen en heviger worden als je ze niet goed behandeld.

Een mee-eter is een zwart puntje dat vaak ontstaat in het midden van het gezicht er zit vaak geen blaasje op. Het ontstaat op dezelfde manier als puisten. Ze gaan niet zo makkelijk weg en ze zijn het best te verwijderen met middelen als neusstrips etc.

Zo zijn er nog talloze andere huidkwalen die vele oorzaken kunnen hebben en lang kunnen blijven aanhouden en onstaan als je er niets tegen doet. De oplossing zou zomaar eens het gebruiken van onze methode kunnen zijn…

Leeftijd van acne:

Acne komt het meest voor in de leeftijd categorie 15-21 jaar. Tussen die leeftijd ben je hormonaal vol in ontwikkeling. Bij een klein deel van de vrouwen kan acne langer duren (tot ongeveer 40 jaar) De reden daarvan is is dat de hormoonspiegel bij vrouwen minder snel stabiliseerd dan bij mannen. Acne kan erg verschillen per persoon in de mate van hevigheid van de acne en de tijd dat het aanhoud. Daarom is belangrijk dat je acne efficiënt bestrijdt dat mogelijk is met ons E-Book!

Ben jij klaar voor verandering? Begin vandaag nog met het snel en definitief bestrijden van je puisten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *